Stekelenburg legt uit waarom hij nooit meer voor Oranje keept

Reacties

Maarten Stekelenburg heeft genoten van zijn interlandcarrière. Nu de doelman eind dertig is, wil hij rond de wedstrijden van Oranje graag weer meer rust pakken.

Stekelenburg legt uit waarom hij nooit meer voor Oranje keept
© Pro Shots

De carrière van Stekelenburg heeft door de schorsing van Andre Onana een onverwachte wending gekregen. Hij keerde bij Ajax in februari terug onder de lat als eerste doelman en dwong met zijn goede spel in Amsterdam een nieuw hoofdstuk bij Oranje af. Door het wegvallen van Jasper Cillessen groeide de routinier bij het Nederlands elftal vlak voor het EK zelfs ook nog uit tot eerste keus.

Nu bij Oranje met Louis van Gaal als nieuwe bondscoach een nieuw tijdperk start, doet Stekelenburg een stap naar achteren door een punt te zetten achter zijn loopbaan als international. Op de clubsite van Ajax vertelt hij over zijn beslissing: 'Het EK is een mooie afsluiter geweest. Na dat toernooi heb ik onder anderen met mijn manager Rob Jansen gesproken over mijn toekomst bij Oranje en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit mijn laatste toernooi was.'

Met het oog op zijn rol als eerste doelman bij Ajax wil Stekelenburg in interlandperiodes ook beter tot rust komen, om zo langer mee te kunnen op het hoogste niveau. 'Ik word volgende maand 39 jaar oud en voor mij is het belangrijk om tijdens internationale weekenden mijn rust te pakken. Ik kijk terug op een prachtige tijd bij Oranje.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.