Stekelenburg keert na negen jaar terug bij Ajax

Reacties

Negen jaar na zijn vertrek naar AS Roma keert Maarten Stekelenburg terug bij Ajax. De 37-jarige doelman komt over van Everton en tekent een contract voor een jaar.

Stekelenburg keert na negen jaar terug bij Ajax
© Pro Shots

Stekelenburg had een aflopend contract bij Everton, dat nog wel wordt verlengd zodat hij tot het einde van het Premier League-seizoen tot de beschikking staat van manager Carlo Ancelotti. Maar daarna keert de 58-voudig international dus terug op vertrouwd terrein.

Stekelenburg speelde tussen 2002 en 2011 meer dan 250 officiële duels voor Ajax en werd in die periode drie keer landskampioen (2002, 2004, 2011). In 2008 groeide Steek bovendien uit tot eerste keeper van Oranje na het afscheid van Edwin van der Sar.

Met het Nederlands elftal beleefde Stekelenburg in 2010 de mooiste zomer van zijn lange loopbaan door op het WK in Zuid-Afrika tot de finale te reiken. Een jaar later vertrok de 1 meter 97 lange doelman bij Ajax voor zijn eerste buitenlandse avontuur.

Stekelenburg tekende bij Roma, maar verloor in zijn tweede seizoen in Italië zijn basisplaats. In de jaren erna was hij afwisselend eerste en tweede keus bij Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Onlangs gaf hij al aan graag terug te keren naar Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.