Stekelenburg: 'Moment aangebroken om terug te keren naar Nederland'

Reacties

Waar ligt de toekomst van Maarten Stekelenburg? De 58-voudige Oranje-international is in het bezit van een aflopend contract met Everton.

Stekelenburg: 'Moment aangebroken om terug te keren naar Nederland'
© Pro Shots

'Ik zit hier in mijn vierde en laatste seizoen, want mijn contract loopt af. Ik mag dan wel 37 zijn, maar ben in jaren niet zo fit geweest. Over stoppen heb ik het nog nooit gehad. Ik ben me nu aan het oriënteren op mijn toekomst', vertelt Stekelenburg in de nieuwe VI.

'Ik kom nu in een levensfase waarin ook andere dingen belangrijk worden, het gaat niet alleen om mij, maar ook om mijn gezin. Ik heb negen jaar in het buitenland gespeeld. Ja, met wisselend succes, maar had ik dan bij Ajax moeten blijven? Dat vind ik te makkelijk. Die stap naar AS Roma kwam op een perfect moment en alles klopte, maar je hebt nu eenmaal niet alles in de hand. In het buitenland wordt er snel doorgeschakeld, mijn blessures hebben wat dat betreft ook niet geholpen.'

'Ik heb ervan geleerd, maar nu is het moment aangebroken om terug te keren naar Nederland en dan gaan we kijken of er nog iets moois voorbijkomt', vervolgt Stekelenburg. 'Als het plaatje klopt, wil ik graag nog door.'

Lees het verhaal met Maarten Stekelenburg in de nieuwe VI en vanaf donderdag op VI PRO. Hierin gaat de keeper onder meer in op het WK 2010. Met een fenomenale redding stond Maarten Stekelenburg aan de basis van de legendarische zege op Brazilië in de kwartfinale.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.