Stekelenburg geeft met gestopte penalty teken van leven

Maarten Stekelenburg komt bij Everton nauwelijks aan de bak, maar heeft vrijdag weer eens een teken van leven gegeven. De doelman liet zich zien in het oefenduel met AS Monaco.

Stekelenburg (36) mocht in de basis beginnen tegen de club waar hij in het seizoen 2014/15 nog onder contract stond en kwam twintig minuten voor rust in de schijnwerpers te staan. Na een overtreding van Lewis Gibson kreeg Monaco een penalty en daarmee een grote kans om de score te openen. Stekelenburg wist de inzet van Rony Lopes echter te keren.

Niet lang na de gestopte penalty had Stekelenburg ook nog een goede redding in huis bij een schot van Cesc Fàbregas, waardoor Everton en Monaco met een 0-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft trok Everton de wedstrijd naar zich toe. Met een rake kopbal werd Seamus Coleman de matchwinner. Zo was Stekelenburg zowaar weer eens van waarde voor Everton.

Stekelenburg staat voor zijn vierde seizoen bij The Toffees. Ronald Koeman nam de doelman in 2016 mee van Southampton. Stekelenburg was alleen in zijn eerste halfjaar op Goodison Park basisspeler en komt sinds de komst van Jordan Pickford, in 2017, nauwelijks meer aan de bak. In de laatste twee seizoenen speelde Stekelenburg maar vijf officiële wedstrijden, waarvan geen enkele in de Premier League.

Het contract van Stekelenburg bij Everton loopt nog één jaar door. Met de Deen Jonas Lössl werd er al in mei een nieuwe concurrent voor de Nederlander aangetrokken. Lössl en Stekelenburg moeten gaan uitmaken wie komend seizoen de stand-in van Pickford mag zijn.