Steijn legt uit waarom Van den Boomen niet start bij Ajax

Reacties

Branco van den Boomen moet donderdag bij Ajax hopen op een invalbeurt tegen Ludogorets. Maurice Steijn legde voor aanvang uit waarom hij voor het eerste Europese duel van dit seizoen heeft gekozen voor Kenneth Taylor in plaats van de zomeraanwinst.

Steijn legt uit waarom Van den Boomen niet start bij Ajax
© Pro Shots
Ludogorets
Ludogorets
1 - 4
Ajax
Ajax

Van den Boomen leek al een vaste basisspeler bij Ajax, maar moet donderdag op de bank plaatsnemen. Dat heeft niet te maken met een pijntje: het is puur een tactische keuze.

'Ik kies nu voor Kenneth, omdat ik denk dat hij de positie iets beter in kan vullen', zei Steijn voor de camera van RTL. 'Ludogorets speelt met twee tienen en ik denk dat we met Kenneth dan beter in balans zijn. Dat heeft niets met het spelen van Steven Berghuis te maken, hoor. Dat staat daar los van.'

Van den Boomen reageerde teleurgesteld op de beslissing van Steijn. 'En dat mag ook, maar hij begrijpt de uitleg. Zoals zaterdag Kenneth teleurgesteld was, is Branco dat nu', aldus Steijn.

Wijndal
Owen Wijndal begint tegen Ludogorets als linksback. Bij de eerste twee competitieduels had Anass Salah-Eddine nog een basisplaats. 'Maar dat was twee keer niet overtuigend, dus nu kies ik voor Wijndal. Dat zit heel dicht bij elkaar', aldus Steijn. Gastón Avila, de nieuw aangetrokken linksback, is voor het duel van donderdagavond nog niet speelgerechtigd.

Berghuis en Kudus
Steven Berghuis maakt zijn eerste speelminuten van dit seizoen. De middenvelder miste de eerste twee competitieduels vanwege een schorsing, maar krijgt nu direct het vertrouwen van Steijn. 'Aan de schorsing in de competitie heb ik niet gedacht', zei de coach. 'Dit is een tweeluik waarin we door moeten. Als ik dan kan beschikken over een van mijn beste spelers, stel ik hem op.'

En dus speelt ook Mohammed Kudus. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United. 'Wat er morgen gebeurt, zien we morgen wel. Maar nu is hij gewoon een van mijn spelers en dus stel ik hem op', aldus Steijn.

Ludogorets is volgens de Ajax-trainer 'een geduchte tegenstander', maar Steijn speelt geen verstoppertje: 'Ik vind, als Ajax zijnde en met het materiaal dat wij hebben, dat wij door moeten gaan. Dat zeg ik met respect voor de tegenstander, maar ik heb veel vertrouwen in mijn elftal en de jongens die er eventueel in zullen komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.