Opstelling Ajax: Steijn kiest tegen Ludogorets voor Wijndal en Taylor

Reacties

Maurice Steijn heeft drie wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling voor de Europese wedstrijd van Ajax tegen Ludogorets. Owen Wijndal, Kenneth Taylor en Steven Berghuis komen in het elftal.

Opstelling Ajax: Steijn kiest tegen Ludogorets voor Wijndal en Taylor
© Pro Shots
Ludogorets
Ludogorets
1 - 4
Ajax
Ajax

Steijn verklapte donderdag op zijn persconferentie al dat Berghuis zou gaan starten in Bulgarije. De aanvallende middenvelder miste de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen vanwege een schorsing, maar mag in Europees verband wel spelen. Zijn entree in het elftal gaat ten koste van Carlos Forbs, die afgelopen weekend tegen Excelsior mocht beginnen.

Veel verrassender is de basisplaats van Wijndal. De vleugelverdediger krijgt tegen Ludogorets de voorkeur boven Anass Salah-Eddine, die dit seizoen is begonnen bij de eerste elf. Ajax trok deze week met Gastón Ávila een nieuwe linksback aan, maar hij is nog niet speelgerechtigd. Datzelfde geldt voor Josip Sutalo en Chuba Akpom. Anton Gaaei zou wel kunnen debuteren: de Deense nieuwkomer zit op de bank.

Taylor krijgt net als Wijndal de kans om zich weer vanaf het begin te laten zien. De middenvelder raakte tegen Excelsior zijn plekje kwijt, maar start nu in plaats van Branco van den Boomen. In de voorhoede heeft Mohammed Kudus ondanks de concrete belangstelling van West Ham United gewoon een basisplaats. 

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal; Tahirovic, Berghuis, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Hier lees je wat Ajax vanavond kan verwachten van Ludogorets.

Ludogorets – Ajax begint om 20.00 uur en is te volgen via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.