Steenrijk Newcastle United heeft zijn eerste topaankoop bijna binnen

Reacties

Kieran Trippier wordt de eerste aanwinst van Newcastle United sinds de veelbesproken overname door een Saoedisch consortium. De vleugelverdediger komt over van Atlético Madrid en wordt woensdag medisch gekeurd in het noorden van Engeland.

Steenrijk Newcastle United heeft zijn eerste topaankoop bijna binnen
© Pro Shots

De overgang van de 31-jarige Trippier hing al een tijdje in de lucht. Engelse media pakten al eerder uit met het nieuws over een naderend akkoord en Atlético-coach Diego Simeone liet tijdens een persconferentie weten dat Trippier zelf mocht beslissen over zijn sportieve toekomst. Daarmee zette hij de deur voor een uitgaande transfer wel heel nadrukkelijk open.

Deze week zijn de laatste details in de onderhandelingen afgerond. Newcastle betaalt volgens de BBC ruim veertien miljoen euro voor Trippier, die met een bonusconstructie nog wat extra geld voor Atlético bij elkaar kan voetballen. Bij Newcastle wordt de rechtsback herenigd met coach Eddie Howe, die Trippier eerder al aantrok toen hij werkzaam was bij Burnley.

Trippier speelde sinds de zomer van 2019 voor Atlético, dat de vleugelverdediger destijds voor ruim twintig miljoen euro overnam van Tottenham Hotspur. Hij kwam tot 86 wedstrijden in Spaanse dienst. Afgelopen zomer maakte de wingback nog deel uit van de Engelse ploeg die de EK-finale bereikte.

Met de aanstaande komst van Trippier begint officieel een nieuw tijdperk voor Newcastle, dat zich sinds de overname in oktober de rijkste club van de wereld mag noemen. De verwachting is dat er deze maand nog wel meer nieuwe spelers bij gaan komen. Newcastle staat momenteel voorlaatste in de Premier League en kan alle hulp in de strijd tegen degradatie goed gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.