Simeone zet de deur voor uitgaande transfer wel heel nadrukkelijk open

Reacties

Diego Simeone zou een vertrekwens van Kieran Trippier betreuren, maar niet negeren. Dat maakte de coach van Atlético Madrid zaterdag duidelijk op zijn persconferentie. Wanneer Trippier aangeeft dat hij wil ingaan op de interesse van Newcastle United, zal Atlético met de rechtsback meedenken.

Simeone zet de deur voor uitgaande transfer wel heel nadrukkelijk open
© Pro Shots

De 31-jarige Trippier wordt al een tijdje met het steenrijke Newcastle in verband gebracht en alles wijst erop dat de vleugelverdediger inderdaad de eerste aanwinst in het tijdperk van de onbeperkte middelen gaat worden voor The Magpies. De onderhandelingen zijn volgens Engelse en Spaanse media al gaande en Simeone heeft de deur voor een transfer wel heel nadrukkelijk open gezet.

'Kieran moet zelf beslissen of hij wil vertrekken of niet', zei Simeone zaterdag op zijn perspraatje. 'We zullen na zijn beslissing verdergaan. We zijn het gewend dat goede spelers in verband gebracht worden met een transfer, maar het ligt aan wat de speler wil. Als coach kan ik er niet zoveel aan doen: ik kan alleen tegen Kieran vertellen dat hij erg belangrijk is voor het team. Maar de speler beslist.'

Trippier speelt sinds de zomer van 2019 voor Atlético, dat de vleugelverdediger destijds voor ruim twintig miljoen euro overnam van Tottenham Hotspur. Dit seizoen heeft hij in zeventien officiële wedstrijden nog geen direct aandeel (lees: aangever of afmaker) in een doelpunt gehad. Het contract van Trippier bij Atlético loopt nog tot de zomer van 2023 door.

Spelersprofiel

K. Trippier


Geboortedatum:
19 september 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Bury
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.