Stanciu is vergelijking met Hagi en Mutu zat

Reacties

Nicolae Stanciu wil niet langer worden vergeleken met de Roemeense legendes Gheorghe Hagi en Adrian Mutu omdat hij tijdens dit EK toevallig de drager van het shirt met rugnummer 10 is.

Stanciu is vergelijking met Hagi en Mutu zat

Stanciu groeide in aanloop naar het toernooi uit tot hoop van de natie door in vijf interlands vier keer te scoren. De aanvallende middenvelder van Steaua Boekarest liet zich ook in het openingsduel met Frankrijk gelden. Zo kreeg Roemenië een penalty na een overtreding van Patrice Evra op de 23-jarige nummer 10. Maar dat hij in een adem wordt genoemd met Hagi en Mutu, vindt hij te ver gaan.

'Zij zijn twee unieke spelers in de historie van de nationale ploeg', zei Stanciu over de twee topscorers aller tijden van Roemenië (allebei 35 goals) tijdens een persconferentie. 'We moeten stoppen om mij met Hagi en Mutu te vergelijken, omdat het erg lastig wordt hun niveau te benaderen en te evenaren wat zij hebben betekend voor de nationale ploeg.'

Stanciu wijst op André-Pierre Gignac, zijn tegenhanger bij Frankrijk. De dertigjarige spits is bij Les Bleus de nummer 10. 'Dat is het shirt dat door Zinedine Zidane is gedragen, maar het zorgt in Frankrijk voor weinig ophef. Niemand legt hem die druk op.' Stanciu bestrijdt dat hij niet met die druk kan omgaan. 'Ik wil doen wat ik kan om Roemenië te helpen.'

De volgende mogelijkheid daarvoor is woensdag (18.00 uur) als Zwitserland wacht in de tweede wedstrijd van de Tricolorii in Groep A. De Zwitsers begonnen het EK in tegenstelling tot Roemenië, dat met 2-1 verloor van Frankrijk, wel met een overwinning door Albanië te verslaan (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.