Roemenië geeft Frankrijk een waarschuwing

Reacties

Frankrijk is het EK begonnen met een nipte overwinning op Roemenië (2-1). VI-analyticus Taco van den Velde geeft zijn visie en beoordeelt de spelers.

Roemenië geeft Frankrijk een waarschuwing

Groep A, eerste ronde
10 juni 2016
Stade de France

Er was een droomgoal van Dimitri Payet voor nodig om een teleurstelling te voorkomen. Een minuut voor tijd legde de speler van West Ham United aan en schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied de bal strak in de bovenhoek. Het betekende de 2-1 voor Frankrijk, maar tegelijkertijd kon dat toch niet de indruk wegnemen dat de Franse ploeg nog lang niet in kampioensvorm steekt. 

Natuurlijk heeft het gastland spelers om van te watertanden. Paul Pogba kan ballen veroveren, passeren, lange passes geven en met steekballen ploeggenoten voor de keeper zetten. Antoine Griezmann is misschien wel de meest veelzijdige aanvaller ter wereld die op de flank, op tien en op negen kan spelen en fungeert als zowel aangever en als afmaker. En matchwinnaar Dimitri Payet kan elk moment een ploeggenoot in scoringspositie brengen, terwijl hij daarnaast bewees om ook het verschil te kunnen maken met een doelpunt.

Maar ondanks al die kwaliteit toonde Roemenië ook de kwetsbaarheid van De Haantjes aan. Het was met name opvallend dat er zeer weinig structuur zat in het spel van Frankrijk. Bij balverlies werd er heel matig druk gezet en was het veld zeker in de tweede helft soms vijftig meter lang, waardoor de Roemenen vrij makkelijk tussen de linies konden spelen. En in balbezit ontbeerde de nerveuze ploeg vooral de automatismen om de compact spelende Roemeense ploeg uit elkaar te spelen. Er was een overtreding van Olivier Giroud voor nodig op keeper Ciprian Tatarusanu om de openingsgoal te maken.  Frankrijk: goede spelers, matige ploeg. De ploeg  ontsnapte en zal de komende weken echt naar elkaar toe moeten groeien om de favorietenrol waar te kunnen maken.

DE CIJFERS
FRANKRIJK ROEMENIË
Hugo Lloris 6 Ciprian Tatarusanu 7
Bacary Sagna 6,5 Cristian Sapunaru 6
Adil Rami 5,5 Vlad Chiriches 7
Laurent Koscielny 5,5 Dragos Grigore 6
Patrice Evra 4 Razvan Rat 6
N'Golo Kanté 7 Mihai Pintilii 6,5
Paul Pogba 7 Ovidiu Hoban 6
77. Anthony Martial - Adrian Popa 5,5
Blaise Matuidi 6,5 82. Gabriel Torje -
Dimitri Payet 8,5 Nicolae Stanciu 7,5
90. Moussa Sissoko - 72. Alexandru Chipciu -
Antoine Griezmann 6,5 Bogdan Stancu 6,5
66. Kingsley Coman - Florin Andone 7
Olivier Giroud 6,5 61. Denis Alibec -
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.