Payet bezorgt Frankrijk zege in openingsduel met Roemenië

Frankrijk is met een minieme zege begonnen aan het EK in eigen land. In de openingswedstrijd in het Stade de France bezorgde Dimitri Payet Les Bleus in de absolute slotfase de 2-1 zege.

Al in de vierde minuut was Bogdan Stancu dicht bij de eerste treffer op deze Europese eindronde, maar zijn inzet van dichtbij werd door de Franse doelman Hugo Lloris op de lijn gekeerd. Tien minuten later deed Antoine Griezmann met een kopbal op de paal wat terug namens het thuisland, maar pas na rust sloeg de bal tegen het net.

Na schoten van Olivier Giroud en Paul Pogba die werden gestuit door Roemenië-goalie Ciprian Tatarusanu, verschalkte eerstgenoemde de sluitpost in de 58ste minuut met een kopbal uit een voorzet van Dimitri Payet. In zijn vijftigste wedstrijd in het shirt van zijn land liet de Franse spits zijn achttiende interlandtreffer aantekenen.

In de 65ste minuut kwamen de Roemenen weer langszij. Linksback Patrice Evra bracht Nicolae Stanciu naar de grond in het Franse doelgebied, waarna de bal op de stip ging en Stancu dat buitenkansje verzilverde met een schot in de rechterbenedenhoek. Payet (foto) zorgde er met een knal in de linkerbovenhoek in de 89ste minuut echter voor dat de Fransen er alsnog met de zege vandoor gingen.

Zaterdagmiddag komen de twee andere landen uit Groep A in actie. Albanië en Zwitserland nemen het vanaf 15.00 uur tegen elkaar op in Lens.

Lees over een half uur op VI.nl een uitgebreide analyse over dit duel, waarin de spelers ook een cijfer krijgen. Een kwartier daarna belichten we de Man van de Wedstrijd.

Lees hier het live-verslag nog eens terug.