Frankrijk snakt naar einde aan zwakke EK-reeks

Reacties

Gastland Frankrijk opent het EK 2016 vrijdagavond vanaf 21.00 uur met een wedstrijd tegen Roemenië. OPTA selecteerde enkele opvallende feiten over het openingsduel van het vijftiende EK.

Frankrijk snakt naar einde aan zwakke EK-reeks

● Frankrijk bleef in zijn laatste tien interlands tegen Roemenië ongeslagen (W5, G5). Vier van de laatste vijf onderlinge duels eindigden in een remise.

● Roemenië won in 1972 voor het laatst van Frankrijk. Dat betrof een oefeninterland in Boekarest (2-0).

● Roemenië speelde acht interlands tegen Frankrijk op Franse bodem. Na de 1-2 zege in 1967 bleven de Oost-Europeanen in de zeven daaropvolgende duels zonder zege (G2, V5).

● Frankrijk en Roemenië staan voor de derde keer tegenover elkaar op een EK-eindronde, telkens in de groepsfase. De Fransen wonnen in 1996 met 1-0 en speelden in 2008 doelpuntloos gelijk tegen de Roemenen (foto onder).

● Frankrijk won maar één van zijn laatste acht wedstrijden op een EK-eindronde (2-0 tegen Oekraïne op 5 juni 2012). De overige zeven duels mondden uit in twee gelijke spelen en vijf nederlagen.

● Frankrijk kwam in vijf van zijn laatste acht EK-wedstrijden níet tot scoren.

● Roemenië won in de EK-historie maar één van zijn dertien wedstrijden. Dat gebeurde op het EK 2000 tegen Engeland (3-2).

● De Roemenen hielden in die dertien duels pas één keer hun doel schoon: tegen Frankrijk op het EK 2008 (0-0).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.