Stam adviseert Ten Hag: verdient 'klungelige' Maguire een nieuwe kans?

Reacties

Jaap Stam ziet voor Harry Maguire een rol weggelegd in het Manchester United van Erik ten Hag. De aankoop van bijna 88 miljoen euro wordt geregeld bekritiseerd, maar krijgt bijval van Stam. 'Ik vind dat je Harry Maguire het voordeel van de twijfel moet geven', zegt de voormalig verdediger van The Red Devils tegen VI.

Stam adviseert Ten Hag: verdient 'klungelige' Maguire een nieuwe kans?
© Pro Shots

'Mensen kijken altijd naar zijn transfersom', weet Stam. 'Als je dan een paar fouten maakt, kun je er ineens geen klote meer van, volgens de publieke opinie. Dat vind ik niet helemaal terecht.' De hoge transfersom van Maguire is te wijten aan 'de markt' benadrukt de oud-topvoetballer. Dat Maguire niet heeft kunnen voldoen aan de torenhoge verwachtingen die daaruit voortvloeiden, betekent volgens Stam niet dat hij een slechte speler is.

'Het heeft ook te maken met de spelers om hem heen, daar is enorm veel gewisseld en niet goed genoeg gepresteerd. Dan komen er ook geen automatismen in', analyseert Stam. 'En hij heeft ook geen spelers voor hem lopen die de bal actief komen halen in de opbouw. Als je dan zelf ook al niet vol vertrouwen zit, ziet het er al snel klungelig uit. Het is een kettingreactie, maar ik denk dat ze hem nog wel het voordeel van de twijfel geven.’

In gesprek met VI PRO geven Jaap Stam, Raimond van der Gouw en René Meulensteen uitgebreid hun visie op de uitdagingen die Erik ten Hag te wachten staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.