Spurs winnen eindelijk thuis van Charlton

Voor het eerst in het Premiership slaagde Tottenham Hotspur erin om op eigen veld te winnen van Charlton Athletic. Vlak na rust was de partij al beslist.

De ploeg van coach Martin Jol begon gehavend aan het duel. Zo ontbraken onder meer Edgar Davids, Hossam Ghaly en Ahmed Hossam. Maar The Spurs bleken ook zonder hen te kunnen winnen.

Tottenham behaalde de winst vooral dankzij de snelle omschakeling van verdediging naar aanval. Zo opende Jermaine Defoe in de veertiende minuut de score, hij klopte Thmas Myrhe mede omdat zijn inzet nog van richting werd veranderd.

In de 41ste minuut vergrootte Jermaine Jenas (foto) het verschil nadat tegenstander Chris Powell een diepe pass van Robbie Keane verkeerd beoordeelde. En direct na de hervatting was het weer die andere Jermaine (Defoe) die de 3-0 aantekende op aangeven van Tom Huddlestone.

Halverwege de tweede helft verkleinde invaller Jerome Thomas de achterstand, maar hij kon een nederlaag voor The Addicks niet voorkomen.

Tottenham behield de vierde plaats, terwijl nummer dertien Charlton het door de nederlaag lastig krijgt in de strijd om Europees voetbal. <i>2-0