'Spurs wil droogte beëindigen door van Ndombele recordaankoop te maken'

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Tanguy Ndombele de eerste zomeraanwinst van Tottenham Hotspur wordt. Volgens verschillende Engelse media naderen de Londenaren een akkoord met Olympique Lyon over een overgang van de 22-jarige middenvelder.

'Spurs wil droogte beëindigen door van Ndombele recordaankoop te maken'

The London Evening Standard bericht dat het transferbedrag 62 miljoen pond (bijna tachtig miljoen euro) zal bedragen. Naar verluidt is er nog niet onderhandeld over de persoonlijke voorwaarden, maar normaal gesproken kan Ndombele zijn salaris meer dan verdubbelen.

Na een zelfopgelegde transferban die twee periodes duurde kan Ndombele de eerste versterking voor de Spurs worden sinds Lucas Moura in januari 2018. De middenvelder debuteerde in het seizoen 2016/17 bij Amiens en werd twee jaar geleden opgepikt door Olympique Lyon, dat hem aanvankelijk huurde. In november 2018 vierde Ndombele al zijn debuut in de Franse nationale ploeg.

Als Ndombele voor tachtig miljoen euro de overstap maakt naar Tottenham Hotspur, dan wordt hij met enige afstand de duurste aankoop in de clubhistorie. Momenteel voert Davinson Sánchez dit klassement nog aan. Voor de Colombiaan maakten de Londenaren in 2017 ongeveer veertig miljoen euro over aan Ajax. Moussa Sissoko (35 miljoen euro) en Roberto Soldado (dertig miljoen euro) maken de topdrie vol.

Ndombele is door Olympique Lyon-preses Jean-Michel Aulas vaak vergeleken met Michael Essien vanwege zijn kwaliteiten die hem een ideale box-to-box-middenvelder maken. Bruno Genesio, tot vorig seizoen de hoofdtrainer van de Ligue 1-club, omschreef de international tijdens een van zijn persconferenties als 'intelligent'. 'Hij heeft een goed overzicht en brengt balans in het team. Wel kan zijn afronding nog beter.'

Onlangs stonden we stil bij de uitdagingen voor de Spurs op de transfermarkt:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.