Spurs praat met Bale over terugkeer, Dost in beeld als stand-in Kane

Reacties

Zeven jaar na zijn vertrek naar Real Madrid keert Gareth Bale mogelijk terug bij Tottenham Hotspur. De Londenaren zijn volgens meerdere Engelse media in gesprek met de 31-jarige Welshman over een nieuwe samenwerking.

Spurs praat met Bale over terugkeer, Dost in beeld als stand-in Kane
© Pro Shots

En dat die gesprekken serieus zijn, blijkt wel uit het feit dat BBC, The Guardian, The Telegraph en Sky Sports er allemaal melding van maken. 'Gareth houdt nog steeds van Spurs', vertelt zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett bij BBC Sport Wales. 'Het is waar hij graag wil zijn.'

De vraag is nog wel hoe de deal tot stand gaat komen en daar wordt over gespeculeerd. Bale verdient in Madrid een vorstelijk salaris en de vraag is of hij bereid is om in te leveren voor een terugkeer bij Tottenham. Daarnaast liet Barnett in het verleden weten dat zijn cliënt niet wenst te worden verhuurd.

Dat lijkt op dit moment wel het meest realistische scenario, tenzij Real besluit niet hoog in de boom te gaan zitten qua vraagprijs omdat het dan verlost is van een grootverdiener. Bale verdient naar verluidt zo'n 650 duizend euro per week. Een andere optie is dat Dele Alli wordt betrokken in een ruideal.

Gevangen door geld: wie durft grootverdiener Bale te verlossen?

Eerder deze dinsdag doken er ook berichten op dat Bale open zou staan voor een al dan niet tijdelijke overstap naar Manchester United, dat mogelijk doorschakelt naar andere opties nu Borussia Dortmund geen krimp geeft en de komst van Jadon Sancho moeilijk haalbaar lijkt.

Maar het zou dus zomaar kunnen dat Spurs de concurrentie uit Manchester te vlug af is. En niet op één, maar op twee fronten. De club van manager José Mourinho is volgens dezelfde media namelijk al in gesprek met Real over de transfer van Sergio Reguilón, aan wie United lang werd gelinkt.

Dost
Ondertussen is Tottenham ook nog steeds bezig met het aantrekken van een spits die clubtopscorer Harry Kane kan ontlasten. Diverse namen deden al de ronde, maar steeds meer Engelse media melden dat Bas Dost de voornaamste kandidaat is om Mourinho van meer opties te voorzien.

De 31-jarige spits van Eintracht Frankfurt is niet de enige centrumaanvaller die de laatste tijd wordt gelinkt aan Spurs. Ook namen als Arek Milik, Andrea Belotti en Troy Deeney kwamen al langs in de geruchtenmolen. Tottenham zou Dost willen huren, Frankfurt verkoopt hem liever.

In deze aflevering van Transfertalk komt de interesse van Spurs voor Dost ook aan bod
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.