Sprookjesheld Grigg na superstunt: 'Lekker makkelijk avondje'

Reacties

Will Grigg was maandagavond de grote held voor Wigan Athletic, door in de bekersensatie tegen Manchester City (1-0) de enige treffer voor zijn rekening te nemen. De Noord-Ier die tijdens het EK 2016 zonder te spelen een absolute cultstatus verdiende, schoot zijn ploeg naar de kwartfinale, waarna hij van oor tot oor glunderde. 'Ik ben nu eenmaal een doelpuntenmaker.'

Sprookjesheld Grigg na superstunt: 'Lekker makkelijk avondje'

Tegen de miljardenploeg van Pep Guardiola kwam Wigan - de nummer drie van het derde niveau - op slag van rust met een man meer te staan, na een rode kaart voor Fabian Delph. In de slotfase schoot Grigg vervolgens de enige treffer van de avond binnen, hij vierde zijn winnende goal ingetogen (hoofdfoto). Daarmee werden The Latics na Shakhtar Donetsk (Champions League) en Liverpool (Premier League) pas de derde ploeg die dit seizoen wist te winnen van City. Cultheld Grigg bleef er na afloop koeltjes onder. 'Een lekker makkelijk avondje voor ons', grapte hij tegenover de BBC.

'Nee, dit is geweldig, wát een ongelooflijke prestatie van ons', ging hij daarna serieus verder. 'Ik stond nét geen buitenspel, en daarna was het een aardig sprintduel met Kyle Walker', omschreef hij de aanloop naar zijn winnende treffer. 'Ik ben nu eenmaal een doelpuntenmaker: als ik de kans krijg, dan scoor ik', klonk het zelfverzekerd. In de League One trof Grigg dit seizoen al negen keer doel, terwijl hij met zeven treffers de overall topscorer is in het bekertoernooi. 'De FA Cup is dit seizoen wel heel speciaal voor me', sloot hij af.

Will Grigg is Kyle Walker te snel af en schiet de sensationele 1-0 binnen.
Will Grigg is Kyle Walker te snel af en schiet de sensationele 1-0 binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.