Will Grigg bezorgt Wigan magische bekersensatie tegen City

Reacties

Wigan Athletic heeft in het toernooi om de FA Cup tegen Manchester City voor een absolute sensatie gezorgd: 1-0. De koploper van de Premier League moest op slag van rust met een man minder verder, waarna de Noord-Ierse cultspits Will Grigg The Latics in de slotfase naar de kwartfinale schoot. Daarmee herhaalde Wigan de stunt van 2013, toen het City in de cupfinal eveneens met 1-0 versloeg.

Will Grigg bezorgt Wigan magische bekersensatie tegen City

Miljardenploeg City liet zich dus foppen door Wigan, de ploeg die in 2012/13 degradeerde uit de Premier League en in datzelfde jaar opmerkelijk genoeg de FA Cup won. Dat deed de ploeg van toenmalig manager Roberto Martínez (nu bondscoach van België) destijds dus door nota bene Manchester City te verslaan. Ben Watson kopte toen in blessuretijd de 1-0 binnen voor de ploeg waar Ronnie Stam die dag op Wembley geblesseerd ontbrak. Van de City-spelers die zo'n vijf jaar geleden in actie kwamen, zaten alleen Vincent Kompany (bank), David Silva en Sergio Agüero (beiden basis) ook maandag bij de selectie van The Citizens.

De huidige nummer drie van de League One - het derde niveau - verstopte zich in de eerste helft absoluut niet tegen de koploper van de Premier League, waarbij onder anderen Grigg dreigend opdook voor het doel van Claudio Bravo. De Noord-Ier werd (zonder te spelen) een sensatie op het EK 2016, Will Grigg's on fire werd die zomer een internationale hit. Op slag van rust werd het bekerduel volledig op zijn kop gezet, toen City met tien man verder moest. Na een weggewerkte voorzet viel de bal precies tussen Fabian Delph en Wigan-middenvelder Max Power, waarbij eerstgenoemde bijzonder hard inkwam en met rood moest inrukken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar City het vanaf de laatste minuut van de eerste helft dus zonder Delph moest doen, was Wigan even eerder al sterspeler Nick Powell verloren. De ex-middenvelder van Manchester United moest de strijd al na 26 minuten staken met een blessure, waarmee de angel wel uit het spel van de wat onmachtige ploeg van Paul Cook was gehaald. Pep Guardiola bracht in de 65ste minuut juist zijn sterspeler, door David Silva naar de kant te halen voor Kevin De Bruyne. City bleef ook de betere ploeg, maar kreeg in het laatste kwartier het deksel op de neus.

Na een lage pass van achteruit liet City-verdediger Kyle Walker de bal lopen, ogenschijnlijk omdat hij buitenspel van een ploeggenoot van Grigg vermoedde, maar voor de cultheld zelf gold dat absoluut niet. Hij ging alleen op Bravo af, Walker kon hem niet meer achterhalen, waarna Grigg de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de lange hoek schilderde. City kon de schade met een man minder in de zinderende slotfase niet meer repareren, waardoor er na het laatste fluitsignaal een volksfeest losbarstte in DW Stadium.

Stuntploeg Wigan neemt het in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup volgende maand thuis op tegen Southampton. Manchester United treft in die ronde het Nederlands getinte Brighton & Hove Albion, terwijl Chelsea afreist naar Leicester City. In de laatste kwartfinale speelt Sheffield Wednesday of Swansea City thuis tegen Rochdale AFC of Tottenham Hotspur: die vier ploegen werken volgende week - na hun gelijke spelen van afgelopen weekend - eerst nog hun replay af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.