Sprookje van vierdeklasser gaat verder: Versailles in halve finale Coupe de France

Reacties

Versailles blijft dromen van het winnen van de Coupe de France. De ambitieuze vierdeklasser bereikte woensdag de halve finale van het Franse bekertoernooi, door mede-stuntploeg Bergerac te kloppen.

Sprookje van vierdeklasser gaat verder: Versailles in halve finale Coupe de France
Bergerac
Bergerac
ns
1 - 1
Versailles
Versailles

De strijd om de Franse beker zou sowieso een zeer verrassende ploeg bij de laatste vier krijgen, omdat Bergerac en Versailles voor de kwartfinale aan elkaar gekoppeld werden. Deze twee teams zijn allebei actief in de Championnat National 2, het vierde niveau van Frankrijk. Versailles kwam in de kwartfinale van het Coupe de France-toernooi terecht door onder meer Ligue 2-koploper Toulouse te verslaan. Bergerac schakelde al Ligue 1-ploegen FC Metz en Saint-Étienne uit.

Versailles heeft grootse plannen voor de toekomst en wil met de financiële steun van een investeerder klimmen op de ladder van het Franse voetbal. De ploeg van coach Youssef Chibhi gold dan ook als favoriet voor dit bekerduel en kwam na een halfuur op voorsprong via Inza Diarrassouba. Hij leek de matchwinner te worden, maar vlak voor tijd (tien minuten nadat Versailles met tien man was komen te staan vanwege een tweede gele kaart voor Christopher Ibayi) kwam Bergerac nog langszij.

Het bekerduel kreeg geen verlenging, maar ging direct over naar een strafschoppenreeks. Daarin kwam alles toch nog goed voor het ambitieuze Versailles. Kevin Mingoua van Bergerac was de enige speler die faalde vanaf elf meter. 

Dinsdag plaatste AS Monaco zich eerder al voor de halve finale van het bekertoernooi. Later op deze woensdag speelt OGC Nice thuis tegen Olympique Marseille en donderdag strijden FC Nantes en Bastia om het laatste ticket voor de laatste vier. De halve finales worden begin maart gespeeld. 

De vorige bekerronde leverde voor Versailles nog een bijzonder verhaal op:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.