Spotify-oprichter geeft niet zomaar op: 'Ik ben zeer serieus over overname Arsenal'

Reacties

Daniel Ek zegt zeer serieus te zijn in zijn poging om de nieuwe eigenaar van Arsenal te worden. De oprichter van Spotify laat zich niet afschrikken door het statement dat dinsdag werd uitgebracht door Stan en Josh Kroenke, de huidige eigenaren van Arsenal, en wil de Amerikanen een voorstel doen.

Spotify-oprichter geeft niet zomaar op: 'Ik ben zeer serieus over overname Arsenal'
© Pro Shots

De Zweedse miljardair Ek (38) groeide op als supporter van Arsenal en liet via Twitter weten dat hij zeer geïnteresseerd was in een overname van zijn favoriete club. The Times bracht vervolgens het nieuws dat Ek bij zijn poging gesteund zou worden door clubiconen Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira. Dinsdag lieten eigenaar Stan Kroenke en zijn zoon Josh, directeur bij The Gunners, echter weten dat zij niet van plan zijn om afstand te doen van Arsenal.

Met het statement van dinsdagavond leek er direct een einde te komen aan de plannen van Ek, maar de Zweed weigert om de handdoek in de ring te gooien. 'Ik ben heel serieus', laat Ek weten aan CNBC. 'Ik heb het geld ervoor veiliggesteld en ik wil de eigenaren een zeer aantrekkelijk aanbod doen. Ik hoop dat ze naar me willen luisteren. Ik heb nooit gedacht dat dit van de ene op de andere dag zou gebeuren en ben erop voorbereid dat dit een lange reis wordt.'

De huidige bazen bij Arsenal kwamen vorige week onder vuur te liggen, omdat The Gunners een van de twaalf founding clubs van de alweer gesneuvelde Super League waren. Fans riepen niet voor de eerste keer massaal om het vertrek van Kroenke, een oproep die gedeeld werd door oud-spits Ian Wright. Ook Henry uitte zondag in een interview met The Telegraph zijn zorgen over de koers die Arsenal vaart sinds het in Amerikaanse handen is.

Ek hoopt met een overname aan alle onrust een einde te kunnen maken. 'Ik ben een Arsenal-fan sinds ik acht jaar oud was', zegt de Zweed. 'Arsenal is mijn club. Ik hou van de geschiedenis, van de spelers en natuurlijk van de fans. Als ik daarnaar kijk zie ik een geweldige kans om een echte visie voor de club neer te zetten, zodat de oude glorietijden herleefd kunnen worden. Ik wil het vertrouwen van de fans winnen en de supporters weer meer bij de club betrekken.'

Arsenal is in de Premier League bezig aan een erg teleurstellend seizoen en staat slechts tiende op de ranglijst. Toch is Champions League-voetbal voor komend seizoen zeker nog haalbaar: de ploeg van Mikel Arteta zit immers in de halve finales van de Europa League. Donderdag wacht de eerste ontmoeting met Villarreal.

Villarreal
Villarreal
2 - 1
Arsenal
Arsenal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.