Sporting zet op weg naar Ajax rivaal op eigen veld te kijk

Reacties

Sporting Portugal kan met vertrouwen toewerken naar het duel met Ajax. De Leeuwen legden aartsrivaal Benfica op eigen veld over de knie.

Sporting zet op weg naar Ajax rivaal op eigen veld te kijk
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Terwijl Ajax in de Eredivisie moeiteloos de volgende drie punten pakte in de Eredivisie, wachtte Sporting Portugal een zware kluif als generale voor de Champions League-ontmoeting in Amsterdam. Sporting moest vrijdag winnen op bezoek bij rivaal Benfica om in het spoor te blijven van FC Porto, dat eerder op de avond zonder problemen had afgerekend met Portimonense (0-3).

Trainer Rúben Amorim zag zijn ploeg al snel de eerste slag slaan. Pablo Sarabia opende na acht minuten de score door na een fraaie pass van Pedro Goncalves met een volley raak te schieten. Kort voor rust werd de 0-2 van Paulinho op advies van de VAR wegens buitenspel afgekeurd.

Het bleek uitstel van executie. Benfica, dat vorige week het veelbesproken duel met Belenenses speelde, moest een half uur voor tijd die tweede goal alsnog incasseren. Paulinho mocht dit keer na een goede loopactie wel juichen. Matheus legde met een fraaie steekpass de basis voor de 0-2 en nam zes minuten later de 0-3 voor zijn rekening.

Sporting, dat verdediger Zouhair Feddal geblesseerd zag uitvallen, kwam niet meer in de problemen. Door de eretreffer van Benfica via Darwin Nunez ging op advies van de VAR een streep. Op de valreep deed Pizzi nog wat terug. Maar De Leeuwen kunnen na hun twaalfde zege op rij met een gerust hart beginnen aan de voorbereiding op het duel in Amsterdam van dinsdag.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2021/2022

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
29
4
1
86-22
+64
91
2
Sporting Lissabon
34
27
4
3
73-23
+50
85
3
Benfica
34
23
5
6
78-30
+48
74
4
Sporting Braga
34
19
8
7
52-31
+21
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.