Sporting-geruchten of niet: Ronaldo blijft Juventus-records verbreken

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond wederom een mijlpaal gevestigd voor Juventus door zijn honderdste treffer in Turijnse dienst te maken. De vraag is hoeveel daar nog bijkomen, nu de geruchten over een terugkeer naar Sporting Portugal steeds serieuzer worden.

Sporting-geruchten of niet: Ronaldo blijft Juventus-records verbreken
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
1 - 3
Juventus
Juventus

Ronaldo zette Juve woensdag in het uitduel met Sassuolo vlak voor rust op een 0-2 voorsprong en staat net als de eveneens trefzekere Paulo Dybala daardoor nu op honderd doelpunten voor De Oude Dame. De Portugees had daar wel beduidend minder duels voor nodig dan de Argentijn: 131 duels om 251. Bovendien had de 36-jarige goalgetter daar slechts drie seizoenen voor nodig, een primeur in de clubhistorie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vraag is wel hoeveel treffers voor Juve daar nog bijkomen, want de geruchten dat Ronaldo na dit seizoen terugkeert naar Sporting worden steeds hardnekkiger. Deportes Cuarto meldt dat de voormalig jeugdspeler van de kersverse kampioen van Portugal onlangs een luxe villa heeft gekocht in Lissabon. Het zou een volgend signaal zijn dat CR7 achttien jaar na zijn vertrek naar Manchester United terug naar huis wil.

De uitspraken van Ronaldo's moeder Dolores hebben de geruchten over een terugkeer naar Sporting alleen maar verder aangewakkerd. 'Ik zal met hem praten en hem overtuigen om volgend jaar terug te keren naar Estádio Alvalade om de clubkleuren van Sporting te verdedigen', zei ze tegen TVI 24. Dat Sporting als kampioen al wel zeker is van de Champions League - en Juventus nog niet - zou daarbij zeker helpen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooralsnog speelt Ronaldo nog in Turijn en zal hij er alles aan doen Juventus alsnog aan een plek in de eerste vier te helpen. Trainer Andrea Pirlo liet na afloop weten blij te zijn met de reactie van zijn ploeg. 'We weten dat we ons lot niet langer in eigen hand hebben, maar het heeft geen zin om terug te kijken. Er waren dit seizoen veel momenten waarop we verslapten. Misschien dachten we wel dat het Juventus-shirt dragen alleen genoeg was voor de zege.'

Boos
Dat is helaas niet zo, weet ook Pirlo. Daardoor heeft Juventus het zichzelf dit seizoen onnodig moelijk gemaakt, maar de spelers laten het er niet zomaar bij zitten, liet ook middenvelder Adrien Rabiot weten tegenover DAZN. 'Het was belangrijk vanavond te winnen. We hebben gefaald in de wedstrijd tegen Milan (0-3, red.). We waren allemaal boos, Juve moet het beter doen. We moeten proberen de laatste twee wedstrijden te winnen.'

Za 15 mei 2021

Zo 23 mei 2021

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.