Sporting en Dost bijten spits in Portugal af met zege

Reacties

Sporting Lissabon heeft zondag de Portugese competitie in gang geschoten met een 2-0 overwinning op bezoek bij het gepromoveerde Desportivo Aves. Bas Dost begon in de basis bij de nummer drie van vorig seizoen, maar scoorde niet.

Sporting en Dost bijten spits in Portugal af met zege

Dost groeide in zijn eerste jaar in Portugal uit tot onmisbare schakel in het elftal van trainer Jorge Jesus door 34 competitiegoals te maken. Waar Luc Castaignos (al op weg naar Vitesse), Douglas, Bryan Ruiz en Marvin Zeegelaar tijdens de voorbereiding te horen kregen dat ze mogen vertrekken, is voor de 28-jarige spits ook dit seizoen weer een belangrijke rol weggelegd.

Dat bleek wel uit het feit dat de van AS Roma gehuurde Seydou Doumbia bij de competitiestart van Sporting op de bank begon. De Leeuwen traden aan met een vernieuwde defensie, waarin Jérémy Mathieu (ex-Barcelona) en de van Real Madrid gehuurde Fábio Coentrão de linkerflank bewaken. Voorin kreeg Dost ondersteuning van aankopen Marcos Acuña en Bruno Fernandes.

De hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Aves was echter weggelegd voor Gelson Martins. De Portugese vleugelspits bleef Sporting deze zomer trouw en schoof de bal halverwege de eerste helft in het doel toen hij werd weggestuurd door de Argentijn Acuña. Een kwartier voor tijd maakte de Portugees international ook de 0-2. Vlak daarvoor kreeg Acuña een kans op aangeven van Dost.

De Oranje-international had zelf in de slotfase nog de 0-3 kunnen maken, maar kwam niet goed uit met zijn passen om een schot te kunnen lossen. Vrijdag volgt voor Dost een nieuwe kans om zijn rekening te openen. Dan speelt Sporting de eerste thuiswedstrijd tegen Vitória Setúbal. Volgende week wacht in Lissabon het heenduel met FCBSB in de play-offs van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.