Sporting wil af van Castaignos, Douglas, Ruiz en Zeegelaar

Reacties

De dagen van Luc Castaignos, Douglas, Bryan Ruiz en Marvin Zeegelaar als speler van Sporting Lissabon lijken geteld. Het viertal is door trainer Jorge Jesus buiten de dertigkoppige selectie gelaten voor het trainingskamp in Zwitserland.

Sporting wil af van Castaignos, Douglas, Ruiz en Zeegelaar

Met name de afwezigheid van Ruiz op die lijst is groot nieuws in de Portugese sportkranten. De 31-jarige Costa Ricaan, momenteel actief op het toernooi om de Gold Cup, heeft te horen gekregen dat hij mag uitkijken naar een andere club. De voormalig speler van FC Twente en PSV staat nog één jaar onder contract. Afgelopen seizoen was hij goed voor drie goals en zes assists en 42 officiële duels.

Zeegelaar kwam met 26 optredens in alle competities eveneens regelmatig in actie, maar ook de 26-jarige linksback komt niet langer voor in de plannen van Jorge Jesus. Volgens Portugese media is er veel interesse voor Zeegelaar, die nog tot 2020 onder contract staat. Sporting zou vijf miljoen euro willen voor de ex-Ajacied, die in verband wordt gebracht met Feyenoord.

Ook voor Castaignos en Douglas (ex-FC Twente) is geen toekomst meer in het Estádio José Alvalade. De 24-jarige aanvaller en 29-jarige verdediger kwamen afgelopen seizoen nauwelijks in actie. Castaignos was al even in beeld bij Vitesse, maar de vraagprijs van 3,5 miljoen euro was de Arnhemmers te gortig. RC Genk zou de voormalig spits van Feyenoord en FC Twente willen huren.

De vier voormalige Eredivisionisten zijn niet de enige spelers waarvan Sporting deze zomer af wil. Ook flankspeler Ezequiel Schelotto (ex-Internazionale) en Kaapverdisch international Héldon zijn uit de selectie gezet. Clubtopscorer Bas Dost reist uiteraard wel af naar Zwitserland, net als de prominente zomeraanwinsten Fábio Coentrão, Seydou Doumbia en Jérémy Mathieu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.