Mathieu verscheurt Barça-contract voor transfer naar Sporting

Reacties

Jérémy Mathieu vertrekt na drie jaar bij Barcelona. De Franse verdediger vertrekt met toestemming van de Catalaanse grootmacht naar Sporting Lissabon, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. 

Mathieu verscheurt Barça-contract voor transfer naar Sporting

Mathieu trainde al mee bij Sporting, waar hij ploeggenoot wordt van Oranje-international Bas Dost, collega-spits Luc Castaignos en en linksback Marvin Zeegelaar. De 33-jarige routinier had nog een jaar doorlopend contract bij Barcelona, maar dat is in goed overleg ontbonden.

Drie jaar geleden betaalde Barcelona nog twintig miljoen euro voor hem toen hij overkwam van Valencia. Sindsdien speelde de linksbenige mandekker 91 officiële duels in het shirt van Barcelona, waarmee hij onder meer twee keer kampioen werd en de Champions League won.

Mathieu is voor Sporting allerminst de eerste versterking van het seizoen. Zo kwamen Fábio Coentrão (Real Madrid) en Seydou Doumbia (AS Roma) op huurbasis naar Portugal. Het Portugese talent Bruno Fernandes kwam voor acht miljoen euro over van Samdporia.

De in oktober 34 jaar oude Mathieu geldt door zijn leeftijd niet bepaald als speler met doorverkoopwaarde, toch heeft Sporting een opmerkelijk hoge afkoopsom laten opnemen in zijn contract: zestig miljoen. Het is in Portugal een gewoonte om dergelijke clausules te gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.