Sporting blijft dankzij lucky goal in spoor PSV

Reacties

Sporting Portugal heeft in eigen huis een minimale, maar erg belangrijke overwinning geboekt op Rosenborg BK. Daardoor nadert de club uit de Portugese hoofdstad PSV in Groep D, dat niet verder kwam dan 0-0 tegen LASK Linz.

Sporting blijft dankzij lucky goal in spoor PSV
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 0
Rosenborg BK
Rosenborg BK

Om in het spoor van PSV te komen hadden de Portugezen minimaal een overwinning nodig. Onder aanvoering van sterkhouder Bruno Fernandes werden die intenties nog maar eens kracht bijgezet, toen de middenvelder na een kwartier een vrije trap rakelings over de lat schoot. Daarna was het tot twee keer toe Luciano Vietto die een kans kreeg Sporting op voorsprong te brengen in de eerste helft. Tweemaal vond de 25-jarige Argentijn Rosenborg-doelman Andre Hansen op zijn weg.

Ook in het tweede bedrijf bleef Sporting aandringen, terwijl de Noren zich moesten beperken tot verdedigen. Lang leek het duel op 0-0 uit te draaien, zeker omdat Rosenborg de zaakjes in defensief opzicht na rust beter voor elkaar had. Er kwam dan ook het nodige geluk kijken bij de openingstreffer van Sporting twintig minuten voor tijd. Een afgeslagen voorzet kwam pardoes bij Yannick Bolasie, die zijn kopbal via het been van een Rosenborg-verdediger binnen zag rollen: 1-0.

Het bleek uiteindelijk de enige en dus winnende treffer van het duel te zijn. Sporting boekte daarmee een magere zege en loopt daarmee in op PSV. De ploeg van Mark van Bommel is met zeven punten koploper van Groep D, Sporting volgt als nummer twee met zes punten. De Portugezen ontvangen PSV in de vijfde speelronde van de groepsfase van de Europa League, op 28 november. Eerst wacht voor Sporting op 7 november nog de return tegen Rosenborg.

UEFA Europa League

Stand Groep D UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
4
1
1
11-4
+7
13
2
Sporting Lissabon
6
4
0
2
11-7
+4
12
3
PSV
6
2
2
2
9-12
-3
8
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer Y. Bolasie
Meer over Y. Bolasie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.