Danjuma 'klasse apart', Rutten toont zijn in Brussel nog onbekende kant

Bij Club Brugge vierden ze donderdag de zege (2-3) als een verlossing, bij Anderlecht zagen ze een nog onbekende kant van Fred Rutten.

Club Brugge stapte donderdag na meer dan twintig jaar vergeefs proberen met de drie punten van het veld in het Astrid-park. 'Eindelijk zijn we van die vloek af, en het is dik verdiend', maakte aanvoerder Ruud Vormer direct duidelijk dat het meer was dan alleen een zege in de strijd om de Belgische titel.

Vormer zag tot zijn genoegen dat Arnaut Danjuma precies op tijd zijn fysieke ongemakken achter zich heeft gelaten. De Oranje-international speelde als invaller een doorslaggevende rol in Brussel, waar Club Brugge na rust minder goed voor de dag kwam. 'Dan denk je: hier gaan we weer. Dat gebeurt hier vaker dat het nog misloopt', aldus Vormer. 'Maar dan heb je Danjuma, een klasse apart. Hij is ready voor de play-offs, dat zag je vandaag.'

De treffer van Danjuma, die in de 87ste minuut de score op 1-3 bracht, bleek de genadeklap voor Anderlecht. Trainer Rutten zag daarmee de wederopstanding na een tegenvallende eerste helft in een teleurstelling uitmonden. 'De tweede helft leveren we een goede prestatie, maar we blijven achter met nul punten. Ik denk wel dat we op basis van de tweede helft nog plaatsen kunnen klimmen in het klassement.'

Aanvaller Yannick Bolasie, die in de spits was geposteerd, zag hoe Rutten tijdens de rust zijn ongenoegen uitte. 'Het was de eerste keer dat ik de trainer zo zag. Hij was boos, en terecht. Wij wisten ook dat het beter moest. De tweede helft hebben we dat getoond. Jammer genoeg pakken we geen punt, maar zo moeten we altijd starten. We mogen geen schrik tonen.' Anderlecht staat door de nederlaag op een plaats die aan het einde van de play-offs geen Europees ticket oplevert.