Rutten haalt voormalig Koeman-oogappel Bolasie

Reacties

Yannick Bolasie maakt het seizoen af bij het Anderlecht van Fred Rutten. De 29-jarige linksbuiten wordt gehuurd van Everton, waar hij ooit terechtkwam dankzij Ronald Koeman.

Rutten haalt voormalig Koeman-oogappel Bolasie

De pijlsnelle Bolasie werkte zich in Engeland via clubs als Hillingdon Borough, Plymouth Argyle, Rushden & Diamonds, Barnet en Bristol City in 2012 op naar Crystal Palace. Met die club promoveerde hij náár, en speelde hij drie seizoenen ín, de Premier League. Met name in zijn laatste twee seizoenen bij The Eagles maakte hij indruk, wat hem in de zomer van 2016 een prachtige transfer opleverde.

De net bij Everton aangestelde Ronald Koeman wilde hem namelijk dolgraag naar Goodison Park halen en kreeg kort na de start van het nieuwe Premier League-seizoen zijn zin. Everton maakte bijna dertig miljoen euro over naar Crystal Palace, waarna Koeman zich verguld toonde. 'Ik heb Yannick al langer op het oog. Hij is een type buitenspeler waarvan ik hou. Hij is snel, sterk en kan op meer posities uit de voeten. Hij is echt een goede aankoop. Hij heeft met zijn 27 jaar een goede leeftijd en hij heeft ervaring in de Premier League.'

Bolasie was onder Koeman basisspeler, maar in december 2016 sloeg het noodlot toe toen de aanvaller zijn kruisband afscheurde. Hij werd fit en keerde een jaar later terug, maar zou zijn absolute topniveau niet meer halen. Voorafgaand aan dit seizoen ging hij op huurbasis naar Aston Villa, maar tien dagen geleden keerde hij plotseling terug bij Everton.

Voor een basisplek kwam hij daar echter niet in aanmerking, waardoor Anderlecht nu kan toehappen. Met het oog op de Afrika Cup van komende zomer wilde de Congolees ergens naartoe waar de kans op speelminuten groot is, onder Rutten hoopt hij nu dus in topvorm te komen voor het eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.