Sportief directeur is opvallend transparant over transfer Van den Berg

Reacties

Sepp van den Berg leek in de zomer op weg naar Blackburn Rovers, maar verkaste in de slotfase van de transfermarkt naar Schalke 04. De verdediger, die wordt gehuurd van Liverpool, had zelfs al de medische keuring doorlopen bij Blackburn.

Sportief directeur is opvallend transparant over transfer Van den Berg
© Pro Shots

In een terugblik op de voorbije transferperiode geeft director of football Gregg Broughton van Blackburn opening van zaken over de mislukte komst van Van den Berg. 'Het is volgens mij een publiek geheim dat hij hier is geweest, zijn medische keuring doorliep, interviews gaf en al op de foto ging voor het mediateam', beaamt Broughton. 'Toen was er een blessurecrisis bij Liverpool en wilde de club niet definitief instemmen met het vertrek.'

Blackburn had juist 'alles gereed gemaakt' om de twintigjarige Nederlander te kunnen verwelkomen. Bij Liverpool waren Ibrahima Konaté, Joël Matip and Joe Gomez gelijktijdig geblesseerd, waardoor Jürgen Klopp op de rem trapte. Pas nadat Gomez weer inzetbaar was en ook Matip meetrainde, mocht Van den Berg vertrekken. Vervolgens meldde ook Schalke zich voor de verdediger, die daardoor kon kiezen.

'Toen de blessurecrisis op zijn einde liep, en Liverpool een thuiswedstrijd met 9-0 won, kregen we een telefoontje met de boodschap dat de transfer snel kon plaatsvinden. Maar Schalke verkocht toen een speler aan AC Milan (Malick Thiaw, red.) en daardoor veranderde de situatie weer. Wij wilden niet wachten tot Sepp een besluit nam en we moesten snel handelen om zowel Dominic Hyam (van Coventry City) als Clinton Mola (gehuurd van VfB Stuttgart) binnen te halen', besluit Broughton zijn transparante inkijkje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.