Van den Berg verlengt contract bij Liverpool en wordt meteen verhuurd

Reacties

Sepp van den Berg vervolgt zijn loopbaan in de Bundesliga. De twintigjarige verdediger wordt door Liverpool verhuurd aan Schalke 04, zo maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. Van den Berg krijgt bovendien een nieuw contract bij Liverpool: hij ligt nu tot medio 2026 vast op Anfield. 

Van den Berg verlengt contract bij Liverpool en wordt meteen verhuurd

Aanvankelijk leek Blackburn Rovers de beste papieren te hebben om Van den Berg op huurbasis over te nemen van Liverpool, maar Schalke bleek de voorkeur te hebben van de verdediger. Hij gaat rugnummer 5 dragen bij de huidige nummer zestien van de Bundesliga. 

'Ik was heel blij om te horen dat een traditieclub als Schalke interesse in me had', reageert Van den Berg op zijn transfer. 'De gesprekken met Rouven Schröder (sportief directeur, red.) en Frank Kramer (trainer) gaven de doorslag. Zij hebben me ertoe bewogen om deze stap te zetten.'

Van den Berg zat de eerste weken van het nieuwe Premier League-seizoen op de bank bij Liverpool vanwege blessures bij andere centrale verdedigers, maar nu iedereen weer fit is mocht de voormalig speler van PEC Zwolle vertrekken. De afgelopen anderhalf jaar speelde Van den Berg al op huurbasis voor Preston North End in het Championship, waar hij een goede indruk achterliet.

Nu mag Van den Berg zich nu dus gaan laten zien in de Bundesliga. Schalke heeft Malick Thiaw verkocht aan AC Milan en was daarom nog op zoek naar een centrale verdediger. Bij de gepromoveerde club uit Gelsenkirchen wordt Van den Berg ploeggenoot van twee andere oude bekenden uit de Eredivisie: linksback Thomas Ouwejan (ex-AZ) en de Japanse routinier Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer S. van den Berg
Meer over S. van den Berg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.