Spookgoal in Conference League zorgt voor verbaasde blikken

Reacties

Met alle hulpmiddelen van tegenwoordig komt het nauwelijks meer voor dat een geldig doelpunt niet gevierd kan worden, maar in de Conference League is geen VAR en ook geen doellijntechnologie. Dat deed donderdag veel pijn bij FK Qarabag, dat op bezoek bij FC Basel bestolen werd.

Spookgoal in Conference League zorgt voor verbaasde blikken
FC Basel
FC Basel
3 - 0
Qarabağ
Qarabağ

Basel en Qarabag streden in de laatste speelronde om de groepswinst in Poule H en de bezoekers leken een droomstart te beleven in Zwitserland, toen Abdellah Zoubir raak schoot. De bal was de doellijn duidelijk gepasseerd op het moment dat het speeltuig werd weggewerkt, maar de arbitrage stond te slapen. Tot grote verbazing van Zoubir en zijn ploeggenoten werd er gewoon doorgevoetbald.

Op de Zwitserse televisie moest oud-voetballer Daniel Gygax, tegenwoordig werkzaam als analist, er hard om lachen. 'Ik weet niet waar de grensrechter stond, maar dit had hij natuurlijk moeten zien', stelde Gygax. 'Goed, het ging allemaal snel, maar voor alle tv-kijkers was het direct duidelijk.'

Na het 'scheidsrechtersgeschenk', zoals het curieuze moment in de Zwitserse media wordt beschreven, trok Basel de wedstrijd naar zich toe. Arthur Cabral opende na een halfuur de score en gooide het duel een kwartier voor tijd in het slot met de 3-0. Hierdoor gaat Basel als groepswinnaar naar de volgende ronde; Qarabag zal een tussenronde moeten spelen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Basel
6
4
2
0
14-6
+8
14
2
Qarabağ
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Omonia Nicosia
6
0
4
2
5-10
-5
4
4
Kairat
6
0
2
4
6-11
-5
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.