Spoeling wordt dun op Ajax-vleugels: Younes ontbreekt in Tilburg

Reacties

Amin Younes mist het uitduel van Ajax uit bij Willem II zaterdagavond. De buitenspeler van de Amsterdammers kampt met knieklachten.

Spoeling wordt dun op Ajax-vleugels: Younes ontbreekt in Tilburg

Door de blessure zit de Duitser niet in de selectie van de Amsterdamse club voor de wedstrijd van dit weekend in Tilburg. Dennis Johnsen (19) zit wél bij de eerste achttien. De Noor kan zijn Eredivisie-debuut maken namens de hoofdmacht van Ajax. De speler van de beloftenploeg maakte woensdag al zijn eerste minuten in het bekerduel met De Dijk (1-4 winst).

Johnsen verving Václav Cerny, die tijdens het midweekse affiche zijn voorste kruisband scheurde en de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Zo wordt de spoeling ineens dun voor Marcel Keizer op de vleugels. Het is de verwachting dat David Neres en Justin Kluivert als respectievelijk rechts- en linksbuiten starten.

Naast Cerny en Younes ontbreken keeper Benjamin van Leer en Mitchell Dijks ook vanwege blessures. Het uitduel met Willem II begint zaterdagavond om 20.45 uur.

De volledige selectie van Ajax: Andre Onana, Kostas Lamprou; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Luis Orejuela; Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Justin Kluivert, Dennis Johnsen.

Ajax in Tilburg: herinneringen aan titeltrauma's
Samenvatting: De Jong en De Jong belangrijk bij derbywinst Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.