Spijkerharde Schouten leidt recordzege Atalanta in met rode kaart

Atalanta Bergamo heeft zich zondagavond via een ruime (record)overwinning op Bologna stevig in de topvier van de Serie A genesteld. De zege kwam niet meer in gevaar na een vroege rode kaart van Jerdy Schouten, die over de schreef ging.

Atalanta Bergamo
5 - 0
Bologna
Bologna

Kort na rust plantte Schouten zijn voet in het kuitbeen van Atalanta-verdediger Cristian Romero, waarna de Nederlander met rood van het veld moest. Op dat moment stond Atalanta al op een 2-0 voorsprong via Ruslan Malinovskyi en topscorer Luis Muriel.

Na de rode kaart ging het van kwaad tot erger bij Bologna, dat zo goed als veilig is in de middenmoot van de Serie A. Via twee doelpunten in twee minuten, Remo Freuler en Duván Zapata scoorden, liep Atalanta flink uit. In de slotfase maakte Aleksey Miranchuk er ook nog 5-0 van, waardoor het een recordzege werd. Dit seizoen won Atalanta nog niet met zulke ruime cijfers.

Daarmee profiteert de club met basisspelers Marten de Roon en Hans Hateboer optimaal van eerder puntenverlies van Juventus. De club uit Turijn speelde eerder op de zondag gelijk tegen Fiorentina. Voor Hateboer was het dus een succesvolle rentree, hij keerde na drie maanden blessureleed (enkel) terug binnen de lijnen. Sam Lammers viel tien minuten voor tijd in bij de nieuwe nummer twee van Italië, toen was de eindstand al bereikt.