Spierblessure houdt Frenkie de Jong voorlopig aan de kant

Reacties

Barcelona lijkt ook komende dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao geen beroep te kunnen doen op Frenkie de Jong. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 23-jarige middenvelder kampt met een spierblessure in het rechteronderbeen.

Spierblessure houdt Frenkie de Jong voorlopig aan de kant
© Pro Shots

De Jong ontbrak afgelopen vrijdag ook al op bezoek bij Sevilla (0-0). Toen gaf trainer Quique Setién tijdens zijn persconferentie nog als reden op dat hij niet het risico wilde nemen dat de klachten van de Oranje-international, die afgelopen dinsdag ook al rust kreeg tijdens het thuisduel met Leganés (2-0), zouden verergeren. Nu blijkt dus dat De Jong voorlopig niet inzetbaar zal zijn, al meldt Barcelona in het statement niet hoelang de blessure aan de scholspier in zijn rechteronderbeen hem aan de kant zal houden.

De blessure van De Jong is een nieuwe tegenvaller voor Barcelona, dat door het puntenverlies van afgelopen vrijdag de koppositie dreigt kwijt te raken aan Real Madrid. De vorig jaar van Ajax overgenomen middenvelder was in zijn eerste seizoen in Camp Nou tot dusver een vaste waarde en kwam in alle competities in totaal 38 keer in actie. In La Liga miste De Jong tot nu toe pas drie duels. Daar zouden er dus wel eens een paar bij kunnen komen. Mundo Deportivo sluit niet uit dat De Jong enkele weken aan de kant staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.