'Spelers stuntploeg ODIN '59 gokten op eigen bekerwedstrijden'

Reacties

Verschillende spelers van amateurclub ODIN '59 zouden hebben gegokt op hun eigen bekerwedstrijd tegen FC Emmen van begin november. De formatie uit Heemskerk won verrassend met 3-1 en dat leverde sommige spelers mogelijk een extra zakcentje op, zo blijkt uit berichtgeving van Nieuwsuur.

'Spelers stuntploeg ODIN '59 gokten op eigen bekerwedstrijden'

Het programma toonde dinsdag beelden uit de kleedkamer van ODIN vlak na de zege in het KNVB-bekertoernooi op Emmen. Nadat er al feest is gevierd, roept leider Frans van der Slikke dat hij een tientje heeft ingezet. Keeper Barry van Dijk reageert dat 'heel veel jongens geld hebben ingezet', waarna er opnieuw een vreugde-uitbarsting volgt.

Een bron binnen de club vertelt dat spelers geld hebben ingezet op de zege tegen Emmen en ook al in de vorige ronde tegen FC Lisse (1-0 winst). De wedjes zouden duizenden euro's hebben opgebracht, maar de spelers wassen voor de camera van Nieuwsuur hun handen in onschuld. Trainer Richard Plug kon erom lachen: 'Ik was wel zo stom om het niet te doen. Volgens mij was de quotering best wel goed. Dus ik denk dat ik het ook wel had moeten doen.'

De KNVB kan niet lachen om de berichtgeving. 'Gokken op eigen wedstrijden is niet toegestaan. Dat staat in de reglementen van de KNVB. Indien er aanwijzingen bestaan dat is gehandeld in strijd met dit reglementaire verbod, zal dat worden onderzocht door in eerste instantie onze integriteitseenheid. Indien daartoe aanleiding bestaat, kan de aanklager tuchtrechtelijke vervolging instellen. Op dit moment hebben wij geen formele melding ontvangen over spelers die op hun eigen wedstrijd hebben gegokt.' Emmen heeft laten weten pas in actie te willen komen op het moment dat er een formele zaak is.

ODIN ontvangt woensdagavond om 18.30 uur SC Heerenveen in de achtste finale van het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.