ODIN viert historische zege met rap van matchwinner

Reacties

ODIN '59 heeft geschiedenis geschreven. Dat besef kwam er al snel na de 1-3 zege bij FC Emmen. Trainer Richard Plug en matchwinner Nigel Hardenberg konden hun geluk niet op na de bekerstunt.

ODIN viert historische zege met rap van matchwinner

'Dit had ik niet durven dromen', erkende Hardenberg, de maker van de 1-2 en de 1-3, na afloop bij FOX Sports. 'In de beginfase was ik het niet zo eens met de tactiek omdat we steeds in onze eigen zestien stonden, maar goed de trainer heeft gelijk gekregen. Dus ik mag niks zeggen', stelde hij met een grote glimlach.

Hardenberg stond niet alleen in de schijnwerpers vanwege zijn goals. Hij is rapper en was al benaderd door de zender om vooraf iets op te nemen. 'Het was leuk om mijn muziek te laten horen op zo'n platform. Ik had in dat filmpje al gezegd dat we zouden kunnen stunten.' Aan het einde van het interview liet de man die tijdens de wedstrijd van zich deed spreken zich ook nog even horen (filmpje hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is gigantisch', zo besefte trainer Plug de impact van de bekerstunt. 'Ik ben supertrots op mijn spelers, ze hebben onze uitgedachte tactiek perfect uitgevoerd. Over twintig of dertig jaar praat je hier nog over…'

Ook voor zijn matchwinner was Plug uiteraard blij. 'Dit is geweldig voor hem, ik ben best wel fan van hem. Hij wisselt alleen een 8 nog wel eens met een 4 af, maar als die 4 een 6 wordt is hij voor ODIN niet te houden. Maar dat is dus aan hem. Ik denk dat hij zich, helaas, wel in de kijker heeft gespeeld', grapte de coach, die wist dat er nog lang over de prestatie van zijn ploeg nagesproken zal worden. 'Ik ben zo trots. Ik kan niet echt springen, want ik heb net een nieuwe knieprothese, maar dit is écht geschiedenis voor ODIN. Ik hoop voor deze jongens op een geweldige wedstrijd tegen een topploeg in de volgende ronde.'

En Hardenberg, die hoopt zich in de picture gespeeld te hebben. 'Als er een club komt, zeg ik geen nee natuurlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.