Spelers geven Ronaldo wél kans op individuele Premier League-prijs

Reacties

Cristiano Ronaldo is samen met vijf andere spelers genomineerd als PFA Footballer of the Year. De spelersvakbond heeft de stemmen verzameld en verrassend genoeg zit Heung-Min Son van Tottenham Hotspur niet bij de genomineerden. De Zuid-Koreaan werd (gedeeld) topscorer van de Premier League.

Spelers geven Ronaldo wél kans op individuele Premier League-prijs
© Pro Shots

Aan het einde van het seizoen regent het altijd verkiezingen in Engeland. De PFA-awards moeten niet verward worden met de FWA Footballer of the Year (van de schrijvende pers) en de verkiezingen van de Premier League zelf. Ronaldo werd tijdens deze verkiezingen niet genoemd. De Portugees maakte weliswaar achttien competitiegoals, maar eindigde met Manchester United in de vergetelheid. Bij de schrijvende pers pakte Mohamed Salah de eindzege en Kevin De Bruyne werd onlangs door de aanvoerders van Premier League-clubs voor de tweede keer gekozen als beste van het seizoen.

De Belg maakt ook bij de spelersvakbond kans op de prijs, samen met Virgil van Dijk, Harry Kane, Sadio Mané, Salah en dus Ronaldo. In Engeland wordt er vooral gesproken over wie er niet op de lijst staat: Son van Tottenham Hotspur. De aanvaller maakte dit seizoen net als Salah 23 doelpunten in de Premier League en werd zo voor het eerst in zijn leven topscorer van de Premier League. Het grote verschil: Salah benutte vijf penalty's om tot 23 goals te komen, Son scoorde dit seizoen niet vanaf de stip.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.