Speler van de Week: trefzekere Saymak zet zich in etalage

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Dit weekend was Mustafa Saymak (PEC Zwolle) de uitblinker van zeventiende speelronde in de Eredivisie.

Speler van de Week: trefzekere Saymak zet zich in etalage

Saymak zal balen dat het bijna winterstop is, want de 24-jarige middenvelder verkeert in grootse vorm. Zaterdag zorgde hij er met twee doelpunten hoogstpersoonlijk voor dat PEC Zwolle een 2-0 achterstand bij Willem II omboog in een 2-3 overwinning. Daardoor staat de teller in de laatste vijf wedstrijden op vijf doelpunten.

Daarmee zet Saymak zich duidelijk in de etalage. De kans is groot dat hij komende transferperiode vertrekt bij PEC Zwolle, aangezien de middenvelder vooralsnog niet van plan is zijn aflopende contract te verlengen. Als de club uit Overijssel nog een transfersom aan Saymak wil overhouden, zal Zwolle zijn smaakmaker in januari van de hand moeten doen.

Onlangs liet Saymak in gesprek met Voetbal International weten graag een stap hogerop te willen zetten. 'Kijk, ik ben 24 jaar. Ik wil net als ieder ander op een zeker moment een stap maken. Inmiddels zit ik al acht jaar bij deze club. Dat is niet verkeerd bedoeld, want PEC is echt mijn clubje.'

'Áls ik op een dag al zou vertrekken, dan moet het wel in het plaatje passen. Een man met twee kids en een vrouw gaat niet in bijvoorbeeld China of Kazachstan spelen. Maar het is logisch dat ik de ambitie heb ooit ergens anders te willen voetballen. En ik voel dat er nog meer in mijn carrière zit.'

De topacht van speelronde 17

Saymak bleef zes spelers van Ajax en PSV nipt voor. Net als de middenvelder van PEC Zwolle werden ook Santiago Arias, Marco van Ginkel, Luuk de Jong, Jeroen Zoet (allen PSV), David Neres, Hakim Ziyech (beiden Ajax) en Milan Massop (Excelsior) beoordeeld met een 7,5 voor hun prestaties in de voorlaatste speelronde voor de winterstop. De monsterzege van Feyenoord op Sparta Rotterdam (0-7) bleek vooral een teamprestatie, want daar kregen negen spelers een 7,0.

SpelerClubBeoordeling
Mustafa SaymakPEC Zwolle7,50
Luuk de JongPSV7,50
David NeresAjax7,50
Santiago AriasPSV7,50
Hakim ZiyechAjax7,50
Marco van GinkelPSV7,50
Jeroen ZoetPSV7,50
Milan MassopExcelsior7,50

Algemeen klassement

Ryan Thomas voert nog altijd de Eredivisie-dans aan voor Alireza Jahanbakhsh (AZ) en David Neres (Ajax), maar laatstgenoemde kwam wel iets dichterbij. Verder doen ook de PSV'ers het uitstekende zaken in het algemeen klassement.

SpelerClubBeoordeling
Ryan ThomasPEC Zwolle6,85
Alireza JahanbakhshAZ6,72
David NeresAjax6,69
Steven BerghuisFeyenoord6,64
Nicolai JørgensenFeyenoord6,59
Marco van GinkelPSV6,50
Santiago AriasPSV6,50
Hirving Lozano BahenaPSV6,50
Jeroen ZoetPSV6,50
Lasse SchöneAjax6,46
Luuk de JongPSV6,45
Hakim ZiyechAjax6,44
Jürgen LocadiaPSV6,42
Luigi BruinsExcelsior6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.