Goudhaantje Saymak: 'Het gaat hard, ik ga voor de dubbele cijfers'

Willem II en PEC Zwolle trakteerden de voetballiefhebbers op een prachtige wedstrijd, zo zag ook trainer John van 't Schip na de 2-3 zege van de bezoekers.

De oefenmeester zag zijn ploeg op een 2-0 achterstand komen. 'De eerste helft was van onze kant echt niet goed. Willem II begon fel aan het duel en zette goed druk, waardoor wij niet in ons spel kwamen. Zij gooiden er gewoon veel strijd in. Dat doen wij normaal ook, maar daar werden we de eerste helft echt op afgetroefd. Gelukkig kregen we voor rust nog die strafschop, dat was het kantelpunt.'

'De laatste 25 minuten zag je dat Willem II moeite had om hun spel te spelen en wij controleerden de wedstrijd', ging Van ’t Schip verder tegenover FOX Sports. 'We maken het daarna ook goed af. De tweede helft hebben de jongens het fantastisch gedaan.'

Mustafa Saymak ontpopte zich tot goudhaantje door twee treffers voor zijn rekening te nemen. 'Mijn doel voor dit seizoen was zes doelpunten maken, ik heb er nu al zeven dus het gaat hard. Ik ga voor de dubbele cijfers, als het er twintig worden vind ik het helemaal mooi.'

Bovenliggende partij
Trainer van de tegenpartij, Erwin van de Looi, was na afloop teleurgesteld. 'We hebben op cruciale momenten fouten gemaakt. Wij hebben meer dan genoeg kansen gehad om meer dan twee doelpunten te maken. Iedereen is ongelooflijk lovend over PEC, en terecht, maar wij waren de bovenliggende partij en dat geeft een goed gevoel', aldus de oefenmeester.