Speler van de Week: de topdrie vreest als Boadu tegenover ze staat

Reacties

Het was zondag de wedstrijd van Myron Boadu toen AZ het in eigen huis opnam tegen Feyenoord. De twintigjarige maakte een hattrick en had daarmee een groot aandeel in de Eredivisie-zege op de Rotterdammers. Boadu maakte zijn status als luis in de pels van de traditionele topdrie weer waar en is VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: de topdrie vreest als Boadu tegenover ze staat
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 2
Feyenoord
Feyenoord

In De Kuip scoorde Boadu in januari ook al twee keer tegen Feyenoord, dat toen met 2-3 onderuitging tegen AZ. Zondag wonnen de Alkmaarders opnieuw, met weer een hoofdrol voor de jonge aanvaller. De 1-1 kwam van zijn voet na een goede pass van Calvin Stengs. Boadu bleef vervolgens bij de 2-2 koelbloedig na voorbereidend werk van Owen Wijndal en bij de derde Alkmaarse goal profiteerde hij ervan dat Feyenoord-keeper Justin Bijlow de bal zomaar inleverde bij Fredrik Midtsjø. Voor zijn optreden kreeg Boadu een 8,5.

Tegenover ESPN had Boadu na de wedstrijd ook mooie woorden over voor zijn ploeggenoten. 'Ik had het niet zonder mijn team gekund. Ik heb de ballen gekregen van de jongens vandaag en alles ging er in. Nee, ik heb geen kans gemist volgens mij', zei Boadu, die de assist van Owen Wijndal verkoos boven die van Calvin Stengs als het ging om schoonheid van de pass. 'Voor hem is het bijzonderder. Calvin kan deze passes iedere week geven.'

Speler Goals
Myron Boadu 10
Steven Berghuis 4
Danzell Gravenberch 3
Mitchell van Bergen 3
Eran Zahavi 3
Lennart Thy 3

Heb je een doelpunt nodig tegen Ajax, Feyenoord of PSV dan kun je het beste contact opnemen met Boadu. De spits van AZ scoorde op 26 september 2019 voor het eerst tegen een club uit de traditionele topdrie van de Eredivisie. Sindsdien maakte hij tien van zijn 28 Eredivisie-goals tegen een van die clubs. Geen speler komt wat dat betreft ook maar in de buurt van Boadu.

Topvijf

Boadu bleef met zijn 8,5 drie spelers net voor bij de Speler van de Week-verkiezing. Eran Zahavi was de Man van de Wedstrijd tijdens PSV-Ajax en kreeg een 8 voor zijn optreden, maar dat was niet genoeg om zijn collega van AZ bij te houden. Dat gold ook voor Boadu's ploeggenoot Wijndal, die eveneens een 8 kreeg. Sergio Peña van FC Emmen liet tegen FC Utrecht weer zijn vorm van vorig seizoen zien. De topvijf wordt gecompleteerd door Paulos Abraham, die FC Groningen als invaller een overwinning op Fortuna Sittard bezorgde.

Speler Club Cijfer
1. Myron Boadu AZ 8,5
2. Eran Zahavi PSV 8
3. Owen Wijndal AZ 8
4. Sergio Peña FC Emmen 8
5. Paulos Abraham FC Groningen 7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement heeft Riechedly Bazoer nog altijd een aardige voorsprong. De kartrekker van Vitesse, die afgelopen weekeinde tegen VVV-Venlo een 7 mocht bijschrijven, staat nog altijd op een moyenne van 6,81. AZ-back Wijndal heeft Davy Klaassen van de tweede plaats verdreven. De Ajacied staat nu derde, boven zijn ploeggenoten Dusan Tadic en Antony.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,81
2. Owen Wijndal AZ 6,67
3. Davy Klaassen Ajax 6,66
4. Dusan Tadic Ajax 6,64
5. Antony Ajax 6,56
= Philipp Max PSV 6,56
7. Andre Onana Ajax 6,53
8. Daley Blind Ajax 6,52
9. Ko Itakura FC Groningen 6,51
= Teun Koopmeiners AZ 6,51
11. Perr Schuurs Ajax 6,49
12. Nicolás Tagliafico Ajax 6,47
13. Donyell Malen PSV 6,45
14. Ryan Gravenberch Ajax 6,43
15. Kenneth Paal PEC Zwolle 6,41
16. Olivier Boscagli PSV 6,40
17. Nick Marsman Feyenoord 6,39
18. Abou Harroui Sparta Rotterdam 6,38
= Tyronne Ebuehi FC Twente 6,38
20. Ibrahim Sangaré PSV 6,37
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.