Toptalent Abraham is los en beslissend voor FC Groningen

Reacties

Paulos Abraham heeft zijn eerste goal voor FC Groningen te pakken. Als vervanger van de geblesseerd geraakte Jørgen Strand Larsen werd de Zweed zondag de matchwinner tegen Fortuna Sittard: 1-0.

Toptalent Abraham is los en beslissend voor FC Groningen
© Pro Shots

Groningen heeft hoge verwachtingen van de achttienjarige Abraham, die begin februari werd overgenomen van AIK Solna. De aanvaller staat bekend als een groot talent en werd door technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschreven als 'een speler van de buitencategorie'. Abraham wordt rustig gebracht bij Groningen en moet het tot dusver doen met invalbeurten.

Ook tegen Fortuna begon Abraham op de bank, maar hij kwam voor de tweede helft binnen de lijnen, als invaller voor de geblesseerd afgehaakte Strand Larsen. Kort na zijn entree opende Abraham de score: na goed voorbereidend werk van Tomas Suslov liet hij Alexei Koselev kansloos. Koselev was al in de eerste helft in de ploeg gekomen voor de ongelukkige Piet Velthuizen.

Tien minuten voor tijd scoorde Abraham nog eens. Dit doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de VAR een overtreding van Alessio da Cruz had geconstateerd. Fortuna bleef zo in leven, maar wist zich niet terug te knokken en ging dus opnieuw onderuit in het hoge noorden. Dat is niet iets bijzonders: Groningen heeft nu zijn laatste tien thuiswedstrijden tegen Fortuna in een zege omgezet. De noorderlingen wonnen in de historie nooit eerder tien Eredivisie-duels op rij in eigen huis van dezelfde tegenstander.

Groningen verstevigt met deze zege de zesde plek op de ranglijst. De voorsprong op FC Twente, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Heracles Almelo, bedraagt nu zeven punten. Fortuna, dat voor zondag vier van zijn laatste vijf competitiewedstrijden had gewonnen, blijft ondanks de nederlaag negende staan.

FC Groningen Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

De treffer van Abraham kon op de goedkeuring van Groningen-voorganger Erik Nevland rekenen:

In de VI van deze week verscheen een interview met Abraham, Strand Larsen en Gabriel Gudmundsson:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.