Eredivisie-rentree Velthuizen slechts van korte duur

De rentree van Piet Velthuizen in de Eredivisie is zondag uitgelopen op een flinke teleurstelling. De doelman moest bij zijn debuut voor Fortuna Sittard al na ruim twintig minuten gewisseld worden.

FC Groningen
1 - 0
Fortuna Sittard

Velthuizen tekende vrijdag een contract bij Fortuna, dat door een blessure bij Yanick van Osch en het naderende vertrek van Alexei Koselev met een keepersprobleem zat. Velthuizen maakte tijdens een korte proefperiode een goede indruk en begon tegen het gehavende FC Groningen direct in de basis. Voor de keeper betekende het zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 9 november 2014, toen Velthuizen als speler van Vitesse zijn doel schoon hield tegen Feyenoord (0-0).

Ook zondag kreeg Velthuizen geen tegengoal, maar hij zal toch een vervelend gevoel aan zijn eerste optreden voor Fortuna overhouden. Velthuizen raakte al in de eerste helft geblesseerd en moest de strijd na 22 minuten staken. Hij werd, bij een 0-0 tussenstand, vervangen door Koselev.