Velthuizen mogelijk noodoplossing voor Fortuna

Reacties

Fortuna Sittard geeft Piet Velthuizen de kans om een contract af te dwingen. De 34-jarige doelman traint mee bij de Limburgse club. Voormalig Vitesse-keeper Velthuizen (34) vond geen nieuwe club sinds zijn vertrek bij Telstar, afgelopen zomer.

Velthuizen mogelijk noodoplossing voor Fortuna
© Pro Shots

Fortuna oriënteert zich met spoed op versterking onder de lat, nu eerste keus Yanick van Osch met een blessure kampt en stand-in Alexei Koselev op weg is naar een nieuwe club. Van Osch, de laatste weken een sterkhouder in Sittard, moest zich zaterdagavond tegen ADO Den Haag (2-0 zege) met knieklachten laten vervangen. De vrees voor schade aan de kniebanden werd snel weggenomen door de medische staf. Er blijkt sprake van een zware botkneuzing, die hem zeker enkele weken uit de running houdt.

Van Osch werd tegen ADO vervangen door Koselev, die vóór hem jarenlang eerste doelman was van Fortuna. De Moldaviër raakte zijn basisplaats kwijt na opzichtig verlies van vorm en zelfvertrouwen. Koselev gaf onlangs aan dat hij zijn loopbaan elders wil voortzetten. Fortuna stemde in met zijn verzoek. Een transfer naar een buitenlandse club is in de maak en zal hoogstwaarschijnlijk nog deze maand plaatsvinden.

De blessure van eerste keus Van Osch is voor de leiding geen reden op het standpunt terug te komen. Wel groeit daardoor de noodzaak van de snelle komst van een extra keeper. Naast Velthuizen was ook de Fransman Joris Delle (30), voormalig keeper van NEC en Feyenoord, begin deze week in beeld in Sittard. Zijn komst is van de baan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer P. Velthuizen
Meer over P. Velthuizen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.