Speler van de Week: de mierzoete wraak van Mikhail Rosheuvel

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze week blonk de dit seizoen zo vaak uitgelachen Roda JC-aanvaller Mikhail Rosheuvel het meest uit.

Speler van de Week: de mierzoete wraak van Mikhail Rosheuvel

Het waren - op z'n zachtst gezegd - niet bepaald de weken van Mikhail Rosheuvel. Een maand geleden werd hij door heel voetbalminnend Nederlands nog belachelijk gemaakt, toen hij verantwoordelijk was voor een van de allergrootste missers die de Eredivisie ooit zag. Bij een 0-2 achterstand tegen mede-degradatiekandidaat Sparta kreeg hij een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken, maar hij schoot de bal op anderhalve meter van een vrijwel leeg doel jammerlijk naast.

Er werd gelachen, schande van gesproken, Rosheuvel werd beschimpt en weggezet als prutser, maar de pure winnaar in hem zal nog veel meer hebben gebaald van de nederlaag van zijn ploeg. Daardoor kwam Roda JC terecht op de laatste plaats in de Eredivisie, de Limburgers keken het degradatiespook op dat moment recht in het gezicht. Mocht het dit seizoen fout aflopen voor Roda JC, zal in terugblikken op de afdaling naar de Jupiler Legue toch zeker ook de misser van Rosheuvel voorbij komen.

In vier weken tijd kan veel veranderen. Roda JC won na de thuisnederlaag tegen Sparta met 0-1 bij NAC Breda, waarna ook Vitesse (0-3) eraan ging. En toch, zal Rosheuvel weleens gedacht hebben: wat zou het heerlijk zijn om ook persoonlijk wraak te nemen. Want in Arnhem was er wederom een faalmomentje. Bij een comfortabele 0-3 voorsprong kreeg de aanvaller wéér een reuzenkans, maar wéér schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. 

De opmars van Roda JC kreeg zaterdag een vervolg, toen met 3-2 werd gewonnen van PEC Zwolle. Na twee snelle goals (één assist van Rosheuvel) leek de thuisploeg op rozen te zitten, een snelle aansluitingstreffer en de gelijkmaker vijf minuten voor tijd brachten het chagrijn bijna terug in het Parkstad Limburg Stadion. Maar toen was daar de mierzoete wraak van Rosheuvel. Hij tekende kort voor tijd voor de 3-2, waarmee hij Roda liet ontsnappen en zichzelf bevrijdde. De ontketende Limburgers zijn de veilige plek zestien tot op vier punten genaderd en hoeven niet meer te vrezen voor de rode lantaarn.

Mocht het dit seizoen goed aflopen voor Roda JC, zal in terugblikken op de sensationele handhaving toch zeker ook de veerkracht én de goal van Rosheuvel voorbij komen.

Topvijf van de week

De vijf grootste Eredivisie-uitblinkers van de afgelopen speelronde kwamen allemaal uit wedstrijden die eindigden in 3-2 of 2-3. Net als Rosheuvel stal ook Robert Mühren de show: met twee doelpunten boog hij namens Sparta tegen VVV-Venlo eigenhandig een 1-2 achterstand om. De winnende in de slotminuut werd op Het Kasteel luid bejubeld. De topvijf wordt gecompleteerd door drie spelers die AZ - PSV kleur gaven. Hirving Lozano (maker van de 2-2), Wout Weghorst (hij nam de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening) en Marco van Ginkel (die de Eindhovenaren vanaf de penaltystip de drie punten bezorgde) kregen allemaal een 7,5 na het spektakelstuk in Alkmaar.

SpelerClubCijfer
1. Mikhail RosheuvelRoda JC7,5
2. Robert MührenSparta7,5
3. Hirving LozanoPSV7,5
4. Wout WeghorstAZ7,5
5. Marco van GinkelPSV7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement is in de topvijf weinig veranderd. Alireza Jahanbakhsh, Luuk de Jong en Hirving Lozano vormen de topdrie, gevolgd door Fredrik Midtsjø en Ryan Thomas (PEC Zwolle). Daar direct onder heeft PSV-aanvoerder Marco van Ginkel zich bij ploeggenoot Jeroen Zoet op plaats zes genesteld. De goalie deelde plek vijf vorige week nog met Ryan Thomas (PEC Zwolle) maar moet nu een stapje terugdoen. Nieuw in de toptwintig zijn Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Luigi Bruins en Tom Beugelsdijk.

SpelerClubGemiddelde
1. Alireza JahanbakhshAZ6,64
2. Luuk de JongPSV6,63
3. Hirving LozanoPSV6,62
4. Fredrik MidtsjøAZ6,59
5. Ryan ThomasPEC Zwolle6,54
6. Marco van GinkelPSV6,52
Jeroen ZoetPSV6,52
8. Teun KoopmeinersAZ6,50
9. Hakim ZiyechAjax6,47
10. Santiago AriasPSV6,46
11. Sergio PadtFC Groningen6,43
12. Manu GarcíaNAC Breda6,42
13. Jamiro MonteiroHeracles Almelo6,40
14. Steven BerghuisFeyenoord6,38
15. Lars UnnerstallVVV-Venlo6,36
16. Tom BeugelsdijkADO Den Haag6,35
Luigi BruinsExcelsior6,35
18. Guus TilAZ6,34
19. Matthijs de LigtAjax6,33
Donny van de BeekAjax6,33
VI's Geert-Jan Jakobs blikt terug op de zege van Roda JC op PEC Zwolle.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.