Spektakelploeg Leeds krijgt wat het verdient

Reacties

Leeds United heeft ten koste van Fulham voor het eerst gewonnen sinds de terugkeer in de Premier League. Kenny Tete was met een assist nog belangrijk bij de bezoekers, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Spektakelploeg Leeds krijgt wat het verdient
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
4 - 3
Fulham
Fulham

Leeds kreeg vorige week na de Premier League-rentree volop lof. De ploeg van Marcelo Bielsa toonde zoals verwacht veel lef tegen Liverpool, maar ging wel met 4-3 onderuit. Tegen Fulham was het doel meer dan complimenten te oogsten en de wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Hélder Costa werd bij een corner over het hoofd gezien door de Fulham-spelers en opende in de vijfde minuut al de score op Elland Road: 1-0.

Door een onhandige overtreding van aankoop Robin Koch hielp Leeds de bezoekers terug in de wedstrijd. Aleksandr Mitrovic benutte de strafschop na de schlemielige actie van de Duitser. Lang kon Fulham niet van dat doelpunt genieten. Minstens zo onhandig als de actie van Koch was de duw van Fulham-verdediger Joe Bryan in de rug van Leeds-aanvaller Patrick Bamford. Opnieuw ging de bal op de stip en voormalig Eredivisie-speler Mateusz Klich (PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht) scoorde: 2-1.

Leeds was duidelijk de betere ploeg en combineerde vlot in een hoog tempo, geheel in lijn met de visie van Bielsa. Spits Bamford was met zijn loopacties en handige passes de uitblinker. De 27-jarige Engelsman maakte zelf op aangeven van Klich in de vijftigste minuut de 3-1 met een schot in de verre hoek en bediende Costa bij de vierde Leeds-goal. Dat doelpunt leek de genadeklap voor Fulham te betekenen, maar de Londenaren kwamen door goals van Bobby Reid en Mitrovic nog knap terug tot 4-3. Bij dat laatste doelpunt was debutant Kenny Tete de aangever, met een uitstekende voorzet richting de Serviër.

Net als vorige week op Anfield bleef het bij zeven goals. Met veertien doelpunten in de eerste speelrondes beleeft Leeds een ongekend doelpuntrijke competitiestart op het hoogste niveau. Dit aantal werd voor het laatst gehaald in 1962/63, door Wolverhampton Wanderers. Pascal Struijk was overigens reserve een week na zijn basisplaats tegen Liverpool en mocht ook niet invallen van Bielsa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.