Speech Fraser leidt herrijzenis Sparta in: 'Had 0-8 kunnen staan'

Adil Auassar kon er nog nauwelijks bij, hoe zijn Sparta Rotterdam zondag uit de dood herrees tegen AZ (4-4).

Sparta Rotterdam
4 - 4
AZ
AZ

'Deze wedstrijd had letterlijk twee gezichten. Daarmee heb ik alles gezegd', vertelde de aanvoerder tegen FOX Sports na de miraculeuze ontsnapping. 'Dit is onbeschrijflijk, dit is een enorme boost voor ons, dit is voetbal.'

Niemand gaf meer een stuiver voor de kansen van Sparta, dat bij rust tegen een 4-0 achterstand aankeek. 'We hebben ons zeer zeker geschaamd voor de eerste helft, daar zijn geen woorden voor. We hebben elkaar in de steek gelaten', zei Auassar.

Trainer Henk Fraser hield door die eerste helft gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. 'Als het bij rust 0-8 staat, heb je niets te zeggen', besefte de coach. 'Maar ik moet de jongens complimenten geven, als je kijkt naar de veerkracht die ze ook in de voorgaande wedstrijden hebben laten zien.'

Fraser voedde tegen AZ die veerkracht met zijn woorden. 'Ik heb de jongens gezegd dat we met z'n allen voor lul zouden staan, als we in tweede helft niet de schade zouden beperken of ons mogelijk terug te knokken in de wedstrijd.'

Het werd het laatste. Gaandeweg de tweede helft gloorde er voor Sparta onverwacht steeds meer licht in de duistere tunnel. 'Na de 2-4 begon ik er geloof in te krijgen', zei Auassar. 'Ik merkte dat ze niet meer zo zeker van hun zaak waren, ze hadden wat minder praatjes. We hebben een moeizame start gehad, maar in de tweede helft heb ik het Sparta gezien dat ik ken, van afgelopen twee seizoenen. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn.'