Specialist Bruijn voorkomt nederlaag NEC na krankzinnige eigen goal

Kevin Bukusu heeft tijdens het duel tussen FC Den Bosch en NEC onbedoeld de lachers op zijn hand gekregen. De verdediger van de bezoekers maakte een knullig eigen doelpunt.

FC Den Bosch
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Na een klein half uur ging het helemaal mis voor NEC toen Bukusu de bal wilde terugspelen op zijn doelman. Norbert Alblas stond echter naast zijn doel, terwijl Bukusu hem daar niet verwacht had. De terugspeelbal van de NEC-verdediger belandde daardoor in het eigen doel, waardoor FC Den Bosch heel goedkoop een 0-1 achterstand binnen vijf minuten omdraaide in een 2-1 voorsprong. Ringo Meerveld had in de 23ste minuut namelijk voor 1-1 gezorgd.

Maar het was Jordy Bruijn die voorkwam dat NEC met een nederlaag huiswaarts keerde. De van SC Heerenveen gehuurde aanvaller had in de twaalfde minuut al voor de 0-1 gezorgd door een vrije trap via de muur raak te schieten en op slag van rust was het opnieuw raak voor Bruijn. Dit keer krulde hij een vrije trap in de kruising. Bruijn is daarmee de eerste speler sinds Emrah Bassan in maart 2017 die twee vrije trappen in één wedstrijd raak schoot.

Door het gelijkspel blijft nummer vijf NEC steken op 28 punten uit vijftien duels, negen punten minder dan koploper SC Cambuur. FC Den Bosch heeft achttien punten minder en staat achttiende.