FC Volendam gaat wél de Eredivisie in: 'Wij zijn De Graafschap niet'

Reacties

FC Volendam is nog maar één zege verwijderd van een terugkeer in de Eredivisie, gezien de situatie van de club wordt de vergelijking met De Graafschap snel getrokken. De club uit Doetinchem stond er vorig seizoen ook bijzonder florissant voor richting het slot, maar liep promotie naar de Eredivisie alsnog mis. FC Volendam wil niets weten van zo'n scenario.

FC Volendam gaat wél de Eredivisie in: 'Wij zijn De Graafschap niet'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
3 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Tegen Jong Ajax (3-1) werd de volgende stap gezet door FC Volendam, trainer Wim Jonk weet hoe belangrijk de overwinning was. 'Deze is goud waard. Hiermee zet je een enorme stap in de goede richting en dat zag je ook aan de ontlading bij de jongens. Het is een mooi weekend.'

Jonk ziet zijn elftal prima voetballen en heeft dan ook vertrouwen in de laatste drie duels van de competitie. 'Dit moeten we vasthouden, dan gaan we het halen. Maar je krijgt niets cadeau', stelt de trainer met een verleden bij Ajax bij ESPN.

De Graafschap-scenario
Bilal Ould-Chikh, als invaller goed voor een assist tegen Jong Ajax, werd geconfronteerd met de gelijkenissen tussen de huidige situatie van FC Volendam en de situatie van De Graafschap in het vorige seizoen. De Superboeren stonden vorig jaar met nog drie wedstrijden te gaan op een voorsprong van zes punten ten opzichte van nummer drie Go Ahead Eagles, maar die voorsprong werd in de reguliere competitie nog weggegeven. Tot overmaat van ramp ging het vervolgens ook mis in de eerste ronde van de play-offs.

Dat gaat FC Volendam allemaal niet gebeuren, zo verzekerde Ould-Chikh de fans. 'Wij zijn De Graafschap niet. We hebben de afgelopen tijd in een dipje gezeten, maar iedereen heeft gezien dat wij daar goed uitgekomen zijn. We gaan de wedstrijd tegen FC Den Bosch gewoon winnen. Dit is een sterke spelersgroep die blijft knokken.'

FC Volendam speelde overigens op 10 mei 2009 zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie tegen uitgerekend De Graafschap. Op die zondag werd het 2-2 op De Vijverberg, wat degradatie betekende voor FC Volendam.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Emmen
38
26
5
7
64-24
+40
83
2
FC Volendam
38
21
12
5
81-53
+28
75
3
FC Eindhoven
38
21
8
9
69-43
+26
71
4
ADO Den Haag
38
22
7
9
76-53
+23
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.