Almere City geeft het tegen NAC weg in periodetitelstrijd

Het seizoen van Almere City FC dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De club had lang de beste papieren om de vierde en laatste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie te winnen, maar na tweemaal puntenverlies op rij dreigt het mis te gaan. Zaterdagavond verloor Almere City vlak voor tijd van NAC Breda.

Almere City FC
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Na een doelpuntloze eerste helft moest Almere City vroeg na de start van de tweede helft in de achtervolging. Odysseus Velanas kopte op aangeven van Yassine Azzagari raak. Het antwoord van de thuisclub volgde binnen het kwartier: via Bram van Vlerken en Dion Malone viel de bal binnen voor de 1-1.

Dat punt was voor Almere City niet genoeg om over Roda JC Kerkrade heen te gaan in de vierde periode, maar verder dan de gelijkmaker kwam de formatie uit Flevoland niet. Sterker nog: NAC, dat het punt in eerste instantie koesterde, kwam in de achtste minuut van de extra tijd op 1-2 via Naoufal Bannis. NAC profiteert zodoende optimaal van de eerdere nederlaag van De Graafschap.

Jong Ajax

FC Volendam is dicht bij promotie naar de Eredivisie. Jong Ajax werd op eigen veld verslagen, waardoor de voorsprong op nummer drie FC Eindhoven zeven punten is. Een zege is genoeg voor promotie voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

In de openingfase leek het er niet op dat Volendam een fijn Pasen tegemoet ging. De thuisploeg kwam na drie minuten gelijk op achterstand. Christian Rasmussen zette de Amsterdammers op voorsprong. Maar zoals vaker kon Robert Mühren met een doelpunt zijn ploeg over het dode punt heentillen: 1-1. In de veertigste minuut hielp Jong Ajax ook een handje. Enric Llansana moest het veld verlaten vanwege zijn tweede gele kaart.

Na rust kwam de ploeg van Wim Jonk met een man meer vlot op voorsprong. Gaetano Oristanio deed het voor Volendam. Een kwartier voor tijd zorgde Mühren met zijn tweede goal voor de beslissing in het duel: 3-1. Door de overwinning heeft Volendam 71 punten. Dat is zeven punten meer dan nummer drie FC Eindhoven, dat vrijdag met 1-3 van Jong PSV verloor.

FC Eindhoven
1 - 3
Jong PSV
Jong PSV

Bij FC Emmen keek men met een schuin oog naar Eindhoven, want alleen FC Eindhoven kon de bijna zekere promotie van de Drentenaren nog uitstellen. Dan moest de ploeg van Penders, de verrassende nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, wel winnen van stadgenoot Jong PSV. Dat lukte echter niet. Johan Bakayoko kwam in de tweede helft in het veld bij de beloftenploeg en maakte na zeventig minuten de 0-1 met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek. Niet lang daarna maakte Bakayoko ook de 0-2 met een schot van afstand en leverde hij de assist op de 0-3 van Jason Seelt. De 1-3 die Joey Sleegers daarna nog maakte, was weinig meer waard. Daardoor maakt Eindhoven voorlopig pas op de plaats.

MVV Maastricht
1 - 1
Excelsior
Excelsior

MVV-Excelsior kende een bijzonder begin, want al na twee minuten lag de bal in het net. De thuisploeg probeerde van achteruit op te bouwen en had daar bepaald geen succes mee. Doelman Romain Matthys kreeg de bal hard teruggespeeld en wilde aanleggen voor een verre trap, maar werd vervolgens van de bal gezet door Reuven Niemeijer, die zo voor 0-1 zorgde. Mart Remans trok de stand vier minuten later echter alweer gelijk. Excelsior had de punten nodig om nog druk te houden op nummer twee FC Volendam, maar dat lukte niet. De bezoekers kwamen zelfs nog met tien man te staan na een rode kaart voor Redouan El Yaakoubi.

Roda JC Kerkrade
5 - 3
Helmond Sport

Roda JC is bezig aan een uitstekend seizoen waarin het vizier al een beetje op de play-offs is gegaan. Tegen Helmond Sport waren de Limburgers lange tijd scherp, behalve in een fase na rust. Xian Emmers opende na zes minuten de score en door twee treffers van clubtopscorer Dylan Vente stond het na een half uur 3-0. Voor rust deed Jarno Lion iets terug en na rust knokte Helmond zich helemaal terug in het duel. Invaller Thomas Beekman en Gaetan Bosiers zorgden ervoor dat het binnen tien minuten 3-3 stond. Toch won Roda nog, want Patrick Pflücke tekende voor de 4-3 en Emmers bepaalde de eindstand op 5-3.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 1
ADO Den Haag

ADO Den Haag moest er even op wachten, maar won uiteindelijk wel op bezoek bij Jong AZ. Clubtopscorer Thomas Verheydt kopte de formatie van interim-trainer Giovanni Franken naar de overwinning. De spits vierde de goal met de meegereisde fans, waarna een hekwerk op het AFAS Trainingscomplex het begaf. Daardoor kwam er bijna een kwartier aan extra tijd bij, waarin ADO de zege over de streep trok. ADO heeft nog een wedstrijd in te halen en staat wat verliespunten betreft op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap
1 - 2
TOP Oss
TOP Oss

De Graafschap moet dit seizoen nog alle zeilen bijzetten om de play-offs te halen, mede doordat Almere City FC als nummer vijftien op weg is naar de vierde periodetitel. Winst was dus nodig tegen TOP Oss, maar de start was niet goed. Joshua Sanches kopte de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. Het Doetinchemse antwoord volgde echter snel. Sam Hendriks maakte de 1-1. Zo leken beide ploegen een punt te pakken, maar TOP maakte in de extra tijd alsnog de winnende goal. Invaller Dean Guezen werd de matchwinner op De Vijverberg.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 2
Telstar
Telstar

Voor VVV-Venlo en Telstar is het vooral nog zaak om het seizoen op een positieve manier af te sluiten. VVV kan de play-offplaatsen niet meer bereiken, terwijl Telstar nog wat plekken wil stijgen op de ranglijst. In Limburg lukte dat echter niet, met dank aan Sven Braken. De spits van VVV had het op zijn heupen en zorgde binnen een uur voor een hattrick. Telstar maakte het daarna nog wel spannend en kwam terug in de wedstrijd. Özgür Aktas zorgde voor 3-1 en Glynor Plet tekende de 3-2 aan. Verder dan dat kwam Telstar echter niet.