Speciale rol Schuurs uitgelicht in vooruitblik op beladen derby

Reacties

De Derby della Mole werpt zijn schaduw vooruit. Perr Schuurs is een van de gespreksonderwerpen op weg naar de wedstrijd tussen de stadsgenoten Torino en Juventus.

Speciale rol Schuurs uitgelicht in vooruitblik op beladen derby
© Pro Shots
Torino
Torino
0 - 1
Juventus
Juventus

Schuurs krijgt lof toegezwaaid op weg naar de Turijnse confrontatie van zaterdag. De van Ajax overgekomen verdediger zal Juventus-ster Dusan Vlahovic zonder problemen onschadelijk maken, zo klinkt het bij Tuttosport, de sportkrant van Turijn.

'De Serviër is overschat. Fiorentina heeft met de verkoop goede zaken gedaan. De Nederlander kan de nieuwe Bremer worden', luidt het oordeel van journalist Pasquale Bruno. Gleison Bremer verhuisde afgelopen zomer voor 41 miljoen euro van Torino naar Juventus.

Zijn collega Alessandro Baretti weet dat Schuurs nog kan leren. 'Hij kan Vlahovic zeker hebben', zegt hij over de verdediger die De Vliegende Hollander wordt genoemd. 'Hij wil het steeds beter doen, alle kneepjes van het vak leren. Hij demonstreert een grootse ontwikkeling. Nu moet hij leren het spel beter te lezen, zijn tackles verbeteren en de tactiek beter onder de knie krijgen waarvan zijn coach de meester is. Het is geen toeval dat Bremer onder Ivan Juric afgelopen seizoen de beste centrale verdediger werd van de Serie A.'

De 22-jarige Schuurs heeft zijn draai gevonden in de Serie A. Sinds zijn verhuizing van Amsterdam naar Turijn heeft hij in vijf duels 339 minuten gespeeld. Trainer Juric prijst zich gelukkig met de Nederlander. 'Hij heeft een te gekke mentaliteit. Sommige dingen doet hij heeft goed, op andere vlakken kan hij nog veel beter worden. We werken als een gek daaraan; hij heeft de techniek, de snelheid en het inzicht. Ik hoop dat hij een belangrijke verdediger worden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer P. Schuurs
Meer over P. Schuurs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.